Europa press

Logo ep

    El Govern treu el títol de català a 400 alumnes de les escoles oficials d'idiomes

    11:0406.12.2009

    BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

    Les conselleries de Vicepresidència i Educació de la Generalitat han tret el títol de català corresponent als nivells C i D --de suficiència i especialització-- als 400 alumnes de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de Catalunya que van aprovar aquests nivells l'any passat i els que l'estan cursant aquest any, per una adaptació a la normativa europea.

    Segons han informat a Euorpa Press fonts de la Secretaria de Política Lingüística pertanyent a Vicepresidència, aquesta situació s'ha produït en adaptar el decret català per part de les dues conselleries al reial decret nacional sobre la normativa europea, que afecta els alumnes matriculats aquest curs i els que van obtenir el títol l'any passat --alguns d'ells van poder accedir a l'administració certificant el nivell C--.

    En declaracions a Europa Press, fonts de la Conselleria d'Educació van assegurar que "abans de la publicació de la resolució ja s'estava buscant una solució al problema", que permeti acreditar les persones que van aprovar l'any passat i les que ja estan matriculades.

    Alumnes afectats consultats per Europa Press han assegurat que pensen impugnar les oposicions de tots els qui l'any passat van accedir a qualsevol lloc en l'Administració amb l'acreditació de les EOI, ja que han assegurat sentir-se "estafats" per part del Govern, "que ja sabia que s'havia d'adaptar el decret abans d'obrir la matrícula".

    Amb aquest decret d'adaptació a la llei orgànica d'educació (LOE), la Secretaria de Política Lingüística ha monopolitzat l'ensenyament i certificació dels nivells C i D de català, ja que els títols seran expedits pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de Vicepresidència i les universitats, una cartera també d'ERC.

    Tot i això, des d'aquest departament han assenyalat que el nou decret afecta tots els idiomes, i totes les comunitats autònomes, ja que el màxim nivell que permet acreditar la normativa espanyola és el B2. Fins a la publicació del reial decret el quart curs de català de l'EOI acreditava el nivell C i el cinquè, el nivell D.

    En declaracions a Europa Press, la portaveu dels alumnes de català de l'EOI-Drassanes (Barcelona), Ana Losada, ha criticat que "es tracta d'un problema polític entre Educació i Política Lingüística". Un altre alumne afectat ha assegurat que, en demanar explicacions, els dos departaments s'inculpen de no haver comunicat el canvi de plans a les EOI.

    De fet, l'assumpte ha arribat a l'oposició, i aquests alumnes ja s'han posat en contacte amb el diputat Rafael López del PP català, que va redactar una proposta de resolució perquè es reconegui el nivell de català d'acord amb les equivalències del decret passat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies