Europa press

Logo ep

    Pacifistes ocuparan dissabte la caserna de l'OTAN a Bétera per a demanar la retirada de tropes de l'Afganistan

    13:0825.11.2009

    VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

    Un grup de pacifistes d'Alternativa Antimilitarista-MOC ocuparà dissabte que ve la caserna de l'OTAN situat a Bétera (València) en la setena edició de l'anomenada 'Inspecció ciutadana' per a demanar la retirada de les tropes militars de l'Afganistan i l'abolició de l'exèrcit, segons ha informat l'organització de la iniciativa en un comunicat.

    L'acció consistix a un "xicotet cercaviles" pel centre de la població de Bétera, una marxa fins al perímetre de la instal·lació militar, situat a uns tres quilòmetres, i l'entrada d'alguns dels participants al recinte militar principal "per diferents mitjans".

    Es tracta, segons l'entitat impulsora, d'un acte obert de desobediència civil pel que els participants "s'arrisquen a rebre condemnes i fins i tot presó militar". Tot i això, els antimilitaristes "faran cas omís tant de les mesures de seguretat com de la prohibició expressa d'accedir a la caserna militar", com a "forma activa i simbòlica per a reclamar el tancament de les bases i la recuperació civil i ecològica de totes les instal·lacions militars".

    Enguany, a més, l'acció posarà èmfasi en la petició del fi de l'ocupació de l'Afganistan i coincidix amb la d'altres ciutats com Barcelona, Madrid, Pamplona o Segòvia. Així, l'organització ha subratllat que la Inspecció Ciutadana "donarà veu a una part res menyspreable de la població espanyola que desitja que les tropes espanyoles abandonen completament Afganistan", una cosa que reclama el 60% de la població.

    Així, el lema de l'esdeveniment serà 'Fora de l'Afganistan, fora de totes parts', ja que, segons el col·lectiu organitzador, "la constant intervenció militar occidental" en este país, "no ha fet més que agreujar la situació de guerra que té la població afganesa des de fa ja més de 30 anys, i no ha ajudat en absolut a la pacificació i reconstrucció del país", que "ha fracassat a tots els nivells, doncs la guerra s'ha estés al Pakistan i ha avivat l'odi antioccidental del qual es nodrixen els grups armats ultrareligiosos".

    De la mateixa manera, la iniciativa pretén conscienciar sobre que "guerres a milers de quilòmetres com les de l'Afganistan comencen realment al costat de les cases valencianes, des d'instal·lacions com la de Bétera, mitjançant infraestructures de transport civils". Així, l'entitat ha recordat que la caserna de Bétera serà designada per l'OTAN en 2011 per a comandar tot el contingent d'ocupació de l'Aliança a l'Afganistan, la ISAF.

    El col·lectiu ha destacat que "és absurd vendre a l'opinió la idea que les maquinàries de guerra i violència que són els exèrcits poden ser factors de pau i justícia", i ha defensat "l'abolició dels exèrcits com la mesura més realista i raonable per a acabar amb el problema de les guerres en el món".

    En l'acció participaran persones de grups d'Alternativa Antimilitarista-MOC de Bilbao, Salamanca, Madrid, Saragossa, Elx i Alacant. Este col·lectiu és una xarxa d'àmbit estatal de grups locals, antimilitaristes, d'acció no violenta, de base, independent i funcionament assembleari que treballa, també, en coordinació amb xarxes similars a escala europea, com les que van organitzar l'entrada massiva al quarter general de l'OTAN a Brussel·les el març del 2008, o el bloqueig no violent de la cimera de l'OTAN a Estrasburg l'abril del 2009.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies