Europa press

Logo ep

    7J.- Romeva (ICV-EUiA) censura el discurs "xenòfob" de PP i CiU sobre immigració

    21:5125.05.2009

    L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 25 (EUROPA PRESS)

    El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Raül Romeva, ha carregat avui contra el discurs "xenòfob i racista" d'Aleix Vidal-Quadras (PP) i de CiU, als quals ha acusat de culpar la immigració de les dificultats d'accedir a millors drets. "Si no ho combatem per la via dels vots, aquest discurs s'imposarà", ha avisat.

    Ho ha dit en un míting al centre Cultural Collblanc-La Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat, al qual han acudit unes 70 persones, entre les quals representants d'agrupacions colombianes i bolivianes.

    Romeva ha partit de la base de no fer un discurs "paternalista ni criminalitzador". Segons ell, els immigrants, que representen l'11% de la població espanyola i el 18% de la catalana, no són pobrets ni un problema, com "alimenten PP i CiU".

    Ha apel·lat a "no caure en la trampa de la por" i ha defensat que la millor manera de resoldre els problemes passa per reconèixer els drets. Tampoc s'han salvat els socialistes, als quals ha acusat de fer les mateixes polítiques del PP, que ha qualificat d'"excloents, discriminatòries i xenòfobes".

    "Ningú diu que no hi hagi d'haver les mateixes obligacions", ha afirmat Romeva, com aprendre català com ajuda al desenvolupament personal, i ha afegit: "Si exigim, hem d'atorgar els mateixos drets". En cas contrari, existeixen ciutadans "de primera i de segona", com amb la segregació en els autobusos que promou el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha dit.

    EUROPA "HIPÒCRITA"

    Ha acusat l'Europa amb majoria de dretes d'"hipòcrita", cosa que ha exemplificat amb el suport a règims com el del Perú, que expulsa activistes pels drets socials i després Europa no els accepta. "Si realment importen els drets de les persones, no podem crear institucions que les persegueixin, torturin i en alguns casos les assassinin", ha afirmat.

    ICV-EUiA defensa derogar de seguida l'anomenada 'Directiva de la Vergonya' sobre la tornada d'immigrants, aprovada el juny del 2008 amb l'impuls de Berlusconi i que fa recular "segles en drets bàsics", segons Romeva. Ha afegit que els cartells electorals socialistes s'obliden de les cares de Barroso, Sarkozy i Merkel, la dreta "que avui existeix".

    La número dos de la coalició, Núria Lozano, que és de l'Hospitalet, ha advertit que la "detenció" d'immigrants fins a 18 mesos en centres per a estrangers que fixa la directiva per cometre una falta administrativa vulnera la Constitució, i ha criticat la política d'immigració del ministre Celestino Corbacho, que és "coherent" amb la que va protagonitzar quan era alcalde de la població, on va originar "no poques situacions problemàtiques".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies