Europa press

Logo ep

    L'oli d'oliva endarrereix l'aparició de malalties cròniques i augmenta la qualitat de vida, segons un expert

    11:2631.10.2008



    MADRID, 31 d'octubre (EUROPA PRESS)

    L'oli d'oliva endarrereix l'aparició de malalties cròniques i augmenta la qualitat de vida en la vellesa per la seva riquesa en greix monoinsaturat, en antioxidants i micronutrients, segons ha assenyalat avui el doctor Francisco Pérez Jiménez, referint-se a diversos estudis que seran presentats durant el II Congrés Internacional sobre Oli d'Oliva i Salut (CIAS 2008), que es farà a Còrdova i Jaén del 20 al 22 de novembre del 2008.

    L'envelliment és un procés que es desenvolupa al llarg de la vida i les manifestacions principals del qual estan afavorides per la presència d'un fenomen oxidatiu. "I és aquí on entra l'oli d'oliva, que com a part de la dieta mediterrània pot esmorteir l'esmentada inflamació i endarrerir l'aparició de les esmentades malalties", ha apuntat Pérez Jiménez.

    A diferència d'altres olis com el de blat de moro, ametlla o soja, l'oli d'oliva prevé l'envelliment per la seva riquesa en greix monoinsaturat, que quan s'incorpora a l'organisme exerceix efectes més beneficiosos que uns altres greixos, pel que fa a la taxa de colesterol, la tensió arterial i la prevenció de l'oxidació.

    D'altra banda, la seva riquesa en antioxidants i micronutrients,"una característica específica dels olis verge i verge extra", destaca Pérez Jiménez, ja que la resta dels olis han de ser refinats per consumir de manera que perden els esmentats components.

    "Tant l'efecte del greix, disminuint els factors de risc i l'oxidació, com els seus micronutrients, són favorables per a la salut en reduir els mecanismes que afavoreixen el desenvolupament de les malalties cròniques", explica.

    MILLOR QUALITAT DE VIDA

    D'altra banda, com a part de la dieta mediterrània, millora la qualitat de vida ja que afavoreix la longevitat. "Aquest fenomen s'ha localitzat amb dietes sanes, tot i que no hi hagués oli d'oliva present en la dieta. Però sens dubte la dieta mediterrània, que inclou l'oli d'oliva com a greix fonamental, és un dels millors models. La major qualitat de vida en la vellesa s'atribuiria al fet que l'esmentada dieta disminueix les malalties cròniques, com les cardíaques, el càncer i les neurodegeneratives".

    "Cada dia hi ha més informació relativa als efectes saludables que suposa la presència de microcomponents i antioxidants en l'oli d'oliva, de manera que la producció hauria d'orientar-se a aconseguir olis rics en els esmentats productes, del que són un exemple els olis verge i verge extra de major qualitat", ha advertit.

    Els últims resultats de la investigació sobre el paper de l'oli d'oliva en la prevenció de l'envelliment s'exposaran en el simposi específic sobre aquesta temàtica, que moderarà Pérez Jiménez dins del Congrés i que, a més, abordarà el paper de la inflamació en el procés d'envelliment o la fisiopatología de l'envelliment i longevitat, entre d'altres temes.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies