Europa press

Logo ep

    La Fundació Miró dedica una exposició a la japonesa Erina Matsui

    17:5022.11.2007



    BARCELONA, 22 de novembre (EUROPA PRESS)

    L'Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona dedica una exposició a la japonesa Erina Matsui, dins del cicle 'Kawaii! el Japó ara', dedicat als joves artistes nipons. Aquesta mostra suposa la primera individual de l'artista, de 23 anys, fora del Japó.

    Després de les adolescents gràcils de l'exposició de Aya Takano, primera mostra del cicle de la Fundació Miró, Matsui proposa una altra faceta del el Japó contemporani, la relació nostàlgica entre la infància i la dificultat de la jove generació de trobar la seva identitat en una societat en plena mutació.

    L'exposició reuneix a partir de demà al 13 de gener una vintena d'obres, entre les quals una que es pintarà durant els dies que estarà a la Fundació Miró. Matsui ha desenvolupat una pintura molt personal, amb sorprenents autoretrats, que representen la seva cara en primer pla, sovint deformada.

    En els quadres de Matsui també acostuma a envoltar la seva cara de joguines, evocant el món de la infància. L'obra de la pintora és un reflex de la profunda nostàlgia de la infància que caracteritza la societat japonesa actual.

    Matsui és estudiant de la Tama Art University de Tòquio, on acabarà els seus estudis el 2008. Les seves obres formen part de nombroses col·leccions privades i ha participat en exposicions col·lectives a Nova York i París.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies