Europa press

Logo ep

    Publiquen 'L'herba amarga', un testimoni de l'ocupació nazi a Holanda inèdit en castellà

    13:2111.09.2007



    BARCELONA, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

    Libros del Asteroide acaba de publicar el llibre 'L'herba amarga', novel·la fins ara inèdita en castellà de l'escriptora holandesa Marga Minco, periodista que es va veure forçada a deixar la feina i amagar-se per a evitar ser deportada.

    En aquesta novel·la autobiogràfica, l'autora d'origen jueu ha relatat la pròpia experiència a l'Holanda ocupada pels nazis quan la família va ser deportada als camps de concentració. Marga Minco va ser l'única supervivent de tota la família.

    L'obra de Minco és una de les més representatives de la literatura holandesa sobre la Segona Guerra Mundial i l'Holocaust. Amb un estil subtil que defuig qualsevol mena d'afectació, Minco ha relatat aquells dies i ha aconseguit un llibre paradoxalment rar i bell.

    Al llibre, l'autora evoca la nit que tota la família es va reunir per a cosir als abrics les estrelles de tela que els identificaven com a jueus, el dia que va arribar l'ordre de reclutament i les 'ràtzies' que buidaven carrers sencers.

    'L'herba amarga' va ser originalment publicada el 1957 i immediatament aconseguí un gran èxit tant a Holanda com en altres països. Juntament amb el 'Diari d'Anna Frank' està considerada com una de les obres literàries més emblemàtiques del període a Holanda i no ha deixat de reeditar-se des d'aleshores.

    El títol es refereix a la festa jueva del 'séder', quan es menja pa i herbes amargues per a commemorar l'Èxode i simbolitzar l'hospitalitat cap als estrangers.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies