Europa press

Logo ep

    La col·lecció completa del Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana serà digitalitzada per facilitar-ne l'accés

    13:2306.07.2007



    PALMA DE MALLORCA, 6 de juliol (EUROPA PRESS)

    El Servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat de les Illes Balears (UIB) digitalitzarà la col·lecció completa del Butlletí de la Societat Arqueològica Lul·liana (SAL), amb l'objectiu de facilitar als investigadors l'accés a aquesta revista, que conté referències històriques que es remunten a finals del segle XIX.

    Després de la firma del conveni de col·laboració subscrit entre La Societat, la UIB i Sa Nostra-Caixa de Balears, el director gerent de la Fundació Sa Nostra, Andreu Ramis, ha explicat que el projecte preveu finalitzar l'octubre del 2008 i preveu la digitalització de diversos volums, compostos per 27.400 pàgines, mitjançant escaneig d'alta resolució.

    En concret, l'entitat bancària s'encarregarà de contribuir econòmicament en l'elaboració i difusió de l'obra, la digitalització de la qual suposa un cost de 17.215 euros. El Butlletí va començar a publicar-se el 1885.

    El projecte inclou també la construcció d'una revista electrònica sobre la plataforma 'Greenstone Digital Library' i l'edició de mil DVD sobre aquesta revista.

    Per la seva banda, la rectora de la UIB, Montserrat Casas, ha destacat la "bona" col·laboració entre Sa Nostra i la Universitat, i ha ressaltat la seva vocació per contribuir en la conservació del patrimoni científic de les illes, com ara el Butlletí de la SAL, i per apropar-lo a la societat en general. "Aquesta obra és una referència obligada per fer investigacions de finals del segle XIX", ha remarcat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies