Europa press

Logo ep

    CiU recupera Capellades gràcies a la inhibició de la CUP per formar un pacte d'esquerres

    20:0216.06.2007



    BARCELONA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

    CiU torna a ostentar l'Ajuntament de Capellades quatre anys després de perdre-la en benefici d'ERC. La candidata convergent, Anna Maria Sánchez, que ha encapçalat la formació per primera vegada, s'ha proclamat alcaldessa amb els sis vots del grup municipal i governarà en minoria. ERC, PSC i Vila de Capellades-CUP no han arribat a cap pacte d'esquerres per a governar el municipi.

    Els dos regidors de la CUP han desestimat la proposta de l'anterior alcalde d'ERC, Àngel Soteras, de sumar-se als tres regidors de la formació republicana i als dos del PSC per formular un govern d'esquerres. Amb aquesta inhibició, ja publicitada dimecres passat, la CUP ha determinat 'de facto' el color polític de l'Ajuntament de Capellades.

    PROMETEN AUTODETERMINACIÓ.

    Precisament, al ple d'investidura han estat els dos regidors de Vila de Capellades-CUP els qui han posat la nota de color a la jornada. El cap de llista, Ivan Olvera, ha afirmat: "Prometo, per imperatiu legal, exercir el càrrec de regidor de l'Ajuntament de Capellades i les responsabilitats i obligacions que es derivin, i prometo, en l'any que es compleixen els 300 anys de l'ocupació per les armes del territori dels Països Catalans de la mà de les tropes borbòniques, mantenir ferm a cada moment la meva voluntat de servei i treball per a la Vila de Capellades i els Països Catalans".

    Seguidament, Núria Idáñez ha dit: "Prometo, per imperatiu legal i per a poder treballar per la Vila de Capellades i per Catalunya, únic dipositari de la sobirania, però sense renunciar mai a l'exercici del dret a l'autodeterminació ni a la reunificació dels Països Catalans".

    Una vegada proclamada la nova alcaldessa, de 27 anys, ERC i PSC han refusat fer ús del seu torn de paraula, visiblement molestos pel fet de no haver pogut aconseguir l'alcaldia.

    El 2003, ERC va trencar la majoria absoluta de CiU i es va convertir en la força més votada, amb 5 regidors. Aquelles eleccions van polaritzar enormement la vila de Capellades sobre la necessitat d'impermeabilitzar o no el llac natural que emergeix al centre del municipi. CiU, partidària de la impermeabilització, va baixar de 6 a 4 regidors, mentre que ERC, partidària del llac natural, va pujar de 4 a 5, mentre que el PSC en va obtenir 4.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies