Europa press

Logo ep

    L'Audiència imposa a Sentadreu 900 euros de multa per desobeir 2 policies en deixar el seu cotxe mal aparcat

    17:4724.05.2007

    VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)

    Una magistrada de la secció cinquena de l'Audiència Provincial de València, constituïda en tribunal unipersonal, ha condemnat, amb data a 18 de maig del 2007, el president de Coalició Valenciana (CV), Juan García Sentandreu, a pagar una multa de 900 euros per desobeir amb una conducta "rebel" i dir frases "despectives", dos agents de la Policia Local de València, després que estos l'instaren a apagar el seu telèfon mòbil i a abandonar el lloc on havia estacionat perquè estava mal aparcat.

    La sala rebutja així el recurs d'apel·lació presentat per Sentandreu contra la sentència dictada pel jutjat d'instrucció número 11 de València en què se'l condemnava a pagar 18 euros diaris durant 50 dies, a satisfer d'una sola vegada, per una falta contra l'ordre públic. El condemnat al·legava en el recurs, entre altres motius, que estava "indefens" en no haver rebut una còpia de la denúncia de la Policia Local.

    Sobre esta qüestió, la sala reconeix que no se li va lliurar cap còpia de la denúncia però que, tot i això, este fet no va perjudicar ni va disminuir en cap manera les seues possibilitats de defensar-se, ja que en la citació se li va proporcionar la informació "suficient" per a preparar la seua defensa, que es tractava d'una falta de desobediència. Alhora, estima que la situació d'"indefensió" que al·lega va ser "provocada amb la seua voluntària inassistència al juí per qüestions professionals, que no va concretar ni va justificar".

    Segons consta com a provat en la sentència, cap a les 12.45 hores del dia 1 d'agost del 2006, dos agents de la Policia Local es van dirigir al vehicle on es trobava García Sentandreu, a l'encreuament de la gran via de Marqués del Turia amb el carrer de l'Almirall Cadarso, per a demanar-li que apagara el seu mòbil i abandonara el lloc, ja que estava mal estacionat.

    Sentandreu va baixar la finestreta i es va dirigir als agents amb expressions com "m'estàs parlant a mi, o estàs fent el mono". Davant d'esta conducta, "no només verbal sinó també gesticular", els agents li van requerir el seu carnet de conduir per a efectuar-li una denúncia, una cosa a la qual es va negar en un primer moment i va al·legar: "no em dóna la gana, no tinc perquè donar-te res", tot i que després es va identificar i se li va efectuar la multa.

    Després, va baixar del vehicle i "va increpar" els agents amb frases com "us denunciaré per denúncia falsa, coaccions i abús de l'autoritat, no sabeu qui sóc jo, no pense llevar el cotxe", i va abandonar el lloc. Mentre s'allunyava d'este, va comentar als policies "ací us el deixe, netejeu-me'l bé, doneu-li una passadeta si sabeu fer-ho", segons es considera provat en la sentència.

    La sala va tindre en compte per a prendre esta decisió el testimoni dels policies, prova que ha considerat "suficient" per "no apreciar en els agents raons d'incredibilitat subjectives" ja que, segons explica, "el fet que l'apel·lant siga persona coneguda no és "per a res" raó per a considerar que els agents volgueren perjudicar-lo, "excepte que este coneixement tinguera el seu origen en fets anteriors en què s'hagueren vist enfrontats", prova que "correspon valorar al jutge sentenciador, però que no pot ser objecte de revisió en esta instància".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies