Europa press

Logo ep

    València disposa des de hui d'un tercer jutjat exclusiu de violència sobre la dona, amb 9 funcionaris i un jutge

    16:4130.04.2007

    VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

    La ciutat de València disposa des de hui d'un tercer jutjat exclusiu de violència sobre la dona, en què treballen nou funcionaris i un jutge-secretari. Per a la seua posada en marxa, el Consell ha destinat més de 430.000 euros, segons ha indicat hui el secretari autonòmic de Justícia, Fernando de Rosa.

    De Rosa ha realitzat estes declaracions als mitjans de comunicació minuts abans d'inaugurar el tercer jutjat, en un acte al qual també han assistit el president del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Juan Luis de la Rúa; el president de l'Audiència Provincial de València, Pedro Castellano i la regidora de Benestar Social, Marta Torrado.

    Després d'este tercer jutjat exclusiu de violència domèstica o per raó de sexe -que se suma als dos que ja hi ha a València, un altre a Alacant i un altre a Castelló- s'inaugurarà el pròxim dia 30 de juny un altre al municipi alacantí d'Elx, ha indicat De Rosa, tot i que ha matisat que estos "no són suficients" i que, "com a mínim a València" faria falta un quart jutjat.

    En esta línia, ha lamentat que dels 11 jutjats pactats amb el Ministeri de Justícia, "només en el primer trimestre hem inaugurat un a València, i tenim pendent un altre a Elx" però, ha dit, "faltarien encara els altres nou restants" a municipis com Oriola, Benidorm, Alzira, Paterna o Torrent. "Inaugurem amb comptagotes estos jutjats, ja que així ho determina el Ministeri", ha criticat.

    Així, ha apostat per la "comarcalització" d'estos jutjats que "ha quedat paralitzada", ha lamentat. Per esta raó, ha instat el Ministeri de Justícia a utilitzar la via del consens per a "crear-los i donar solució a este problema tan evident a la Comunitat Valenciana".

    Ha recordat, a més, que el pròxim dia 7 de maig es discutirà la moció que el Grup Parlamentari Popular va presentar al Senat per a demanar la creació immediata d'un jutjat exclusiu sobre la dona a Gandia. Sobre esta qüestió, ha mostrat la seua esperança que el Grup Socialista "no pose problemes" a l'hora de "votar i de posar en marxa esta iniciativa, perquè la violència sobre la dona és una qüestió de tots".

    UNITATS DE MALTRACTAMENT PSICOLÒGIC

    Preguntat per si estava previst crear a la Comunitat Valenciana unitats de tractament específic de maltractament psicològic, tal com hi ha a Madrid i a Catalunya, ha indicat que "sí està prevista la seua creació, aprofitant les Oficines d'Atenció a les Víctimes del Delicte que a la ciutat ja n'hi ha". "Tenim este avantatge davant d'altres comunitats", ha afegit.

    Per la seua banda, De la Rua ha afirmat que actualment "hi ha un problema amb una gran sensibilitat social" que és el relatiu a la violència sobre la dona, ha dit. Per esta raó, ha argumentat que la inauguració del tercer jutjat a València "és una gran satisfacció" que "donarà eixida i una atenció molt més àgil als ciutadans".

    A més, ha recordat que des que es van crear els primers jutjats de violència sobre la dona, al juny del 2005, amb la posada en marxa de la Llei Integral de Violència Domèstica o per raó de sexe, "s'ha observat una problemàtica als jutjats no exclusius de violència, ja que, en compatibilitzar el seu treball amb esta matèria, s'han vist desbordats i han endarrerit altres assumptes". Davant d'esta situació, ha apostat per la creació de "més" jutjats exclusius a tota la Comunitat Valenciana.

    Així, ha afegit que "si s'invertira" en el projecte ja pactat de creació d'11 jutjats exclusius a la Comunitat Valenciana "quedaria coberta esta problemàtica i es tindria la capacitat d'agilitar la solució als partits judicials que actualment compatibilitzen estes matèries", ha subratllat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies