Europa press

Logo ep

    La Generalitat aposta per l'autoregulació en l'ús del casc per part de les colles castelleres

    17:3116.08.2006



    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    La Generalitat ha apostat avui per l'autoregulació de les colles castelleres en l'ús del casc i ha negat qualsevol imposició per part de l'executiu català d'aquest sistema de seguretat, a l'espera de conclusions sobre l'estudi que s'està portant a terme en aquesta matèria i que s'esperen per finals d'aquest any o el següent.

    En declaracions a Europa Press, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat, Ferran Bello, ha mostrat "plena confiança" en els caps de les colles perquè una vegada publicat l'informe "prenguin la millor determinació".

    El Govern català, juntament amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, van encarregar a principis d'any un estudi sobre l'ús del casc en nens per valorar la necessitat d'aquest element de seguretat al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Les conclusions d'aquest estudi s'esperen a finals de la temporada castellera d'aquest any, el novembre, o la següent per si de cas no s'han aconseguit reunir totes les dades.

    Després de la mort recent d'una nena castellera dels Capgrossos de Mataró (Maresme), que ha intensificat el debat sobre l'ús del casc com a dispositiu de seguretat, Bello ha declarat així el posicionament del Govern català respecte al tema.

    El director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana ha assenyalat que des de l'executiu català no es demanarà una agilitació de l'estudi perquè "no podem ni accelerar ni precipitar el tema", ja que "és important fer-ho bé" i "qui n'ha de marcar les dates de presentació" són els membres de l'equip tècnic i "nosaltres donarem suport a aquesta avaluació", ha afegit.

    Bello ha insistit que l'entitat "més adequada per fer una avaluació" d'aquest sistema són els tècnics del CAR, que "estan especialitzats, implicats i són de referència", ha afegit.

    "El que no farem és regular les competicions", però una vegada es dedueixin les conclusions de l'estudi, en què participen més d'una trentena de les 52 colles de Catalunya, "dirigirem una carta a tots els caps de colla perquè obrin en conseqüència", ha assegurat.

    LA GENERALITAT DEMANARÀ SEGURETAT EN EL CONCURS DE TARRAGONA.

    Bello ha subratllat que des del centre que dirigeix, "en contacte permanent amb els castellers", s'ha instat ja aquestes formacions a tenir en compte els elements de seguretat, especialment, amb vista a la celebració del Concurs de Castells de Tarragona, que tindrà lloc a finals d'aquest mes.

    En aquest sentit, s'ha mostrat preocupat perquè s'agrupen "moltes formacions" i són "moltes hores" i "s'ajunta la pressió i la competitivitat". En aquest esdeveniment, la Generalitat sí que prendrà una posició "més ajustada", ha avançat.

    Segons la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, en 200 anys s'han registrat tres accidents mortals, el primer al segle XIX.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies