Europa press

Logo ep

    Biografia de Joan Manuel del Pozo, nou conseller d'Educació i Universitats

    16:0813.05.2006



    BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

    Joan Manuel del Pozo i Álvarez deixa de ser primer tinent d'alcalde de Girona i portaveu municipal del PSC per substituir els republicans Manuel Balcells (Universitats) i Marta Cid (Educació).

    També ha participat a la taula negociadora del Pacte Nacional per l'Educació que va tancar Cid. Va rebre l'encàrrec d'elaborar el document 'Coresponsabilitat dels ajuntaments en l'educació', per desenvolupar en ell el Pacte del Tinell sobre increment del paper municipal en política educativa, tenint en compte els conceptes de cogestió, coresponsabilitat i cooperació.

    A més, ha estat un dels representants de les administracions locals al Consell Escolar de Catalunya, en concret per part de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

    Del Pozo (La Roda de Andalucía, Sevilla, 1948) també ha estat fins ara portaveu socialista a la Diputació de Girona. Va poder haver presidit la corporació municipal si, després de les passades eleccions municipals, s'hagués format un tripartit d'esquerres, però ERC va pactar amb CiU, mentre que PSC i ICV estan a l'oposició.

    El nou conseller havia estat diputat del PSC al Congrés durant quatre legislatures (1982-96). Des de 1995 era tinent d'alcalde i portaveu a l'ajuntament gironí, on ha tingut responsabilitats en participació, cooperació solidària i educació.

    Joan Manuel del Pozo Alvarez es va doctorar en filosofia per la Universitat de Barcelona i ha estat professor a la Universitat de Girona.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies