Europa press

Logo ep

    La italiana Natalia Ginzburg repassa la vida literària i personal d'Anton Txékhov

    16:5103.05.2006



    BARCELONA, 3 (EUROPA PRESS)

    L'editorial Acantilado acaba de publicar una biografia de l'escriptora italiana Natalia Ginzburg que narra la vida d'Anton Txékhov (1860-1904) i recorda des de la seva joventut a Taganrog i els seus primers anys a Moscou fins al seu viatge al camp de Sakhalín i la seva mort prematura a Badenweiler.

    'Anton Chéjov. Vida y a través de las letras' (Acantilado), traduït al castellà per Celia Filipetto, també descobreix els inicis de l'autor com a escriptor humorístic i el seu treball com a metge rural, els seus primers èxits com a autor teatral i la tuberculosi que patia i que va provocar-li la mort el 1904 en el balneari alemany de Badenweiler.

    Amb el to que Txékhov dominava de manera magistral, l'escriptora, una de les autores italianes més importants del segle XX, repassa en aquesta biografia els moments més rellevants d'un dels millors retratistes de l'ànima humana.

    Natalia Ginzburg (1916-1991), el nom de soltera de la qual era Natalia Levi, es va casar el 1936 amb l'activista antifeixista Leone Ginzburg, un dels fundadors de l'editorial Einaudi. Va viatjar amb ell als Abruços, on el règim feixista havia desterrat el seu marit i hi va escriure la seva primera novel·la, 'El camino que lleva a la ciudad', el 1942, el mateix any que el seu marit va ser executat.

    Després de la II Guerra Mundial, Ginzburg va tornar a Einaudi com a editora i es va casar amb Gabriele Baldini, un professor de literatura anglesa. Entre el 1959 i el 1962 va ser directora de l'Institut de Cultura Italiana a Londres, i el 1983 va ser elegida senadora per les llistes d'un petit partit d'esquerres.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies