Europa press

Logo ep

    Biografia de Ferran Mascarell, nou conseller de Cultura

    17:0720.04.2006



    BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

    El nou conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell i Canalda, ha estat vinculat des de sempre, com a professional o polític electe, a la gestió cultural i és des de 1999 el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

    Mascarell (Sant Just Desvern, 1951) va ser editor i director de la revista d'història 'L'Avenç' entre 1977 i 1984 i coeditor i director de la revista 'Saber' entre 1980 i 1983. Va ser promotor i primer president de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Llengua Catalana.

    El 1983 va ser nomenat director de Publicacions de la Diputació de Barcelona. Va desenvolupar el projecte inicial del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el 1987 va ser nomenat coordinador de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, càrrec que va exercir fins a 1991.

    Entre 1991 i 1995 va ser delegat general de la SGAE i membre del consell assessor de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament. Entre 1996 i 1999, va ser director gerent de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub).

    Des de 1998 dirigeix el diploma de postgrau en Gestió i Direcció de les Institucions, empreses i plataformes culturals, organitzat per l'Institut d'Educació Contínua de la UPF.

    En 1999, Mascarell va ser nomenat regidor de Cultura, regidor-president de l'Icub, regidor del Districte de Gràcia, president de la Comissió Executiva del Consorci de Biblioteques de Barcelona, des d'on ha promogut el pla de biblioteques.

    Des de juny de 2003, és regidor-president de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social, regidor de Cultura, portaveu del Govern municipal i president del Consell Plenari del districte de Gràcia. Va ser vicepresident del Consell d'Administració del Fòrum 2004.

    Entre els seus càrrecs figura ser patró de la Fundació Barcelona Cultura, de la Fundació Barcelona Media de la UPF, president del Consell de Publicacions i Edicions de l'Ajuntament de Barcelona, membre del Consell Rector de Casa Àsia, vicepresident del Consorci de Comunicació Local, membre del consorci de L'Auditori, el MACBA, MNAC, Liceu, Fundació Mies van der Rohe i la Fundació de la Ciutat del Teatre.

    Mascarell ha dirigit l'estudi 'Dimensió i estructura del sector cultural a Barcelona' i ha editat 'El temps de la Imaginació. El contracte de Barcelona amb l'Europa de la cultura', 'La cultura en el món que veu' i 'El llibre blanc de la cultura a Catalunya'. Recentment, ha publicat 'La cultura en l'era de la incertesa'.

    El nou conseller substitueix Caterina Mieras en un moment en què entre els reptes del departament figuren l'aprovació del Consell de la Cultura i de les Arts, la nova llei catalana del cinema i aclarir el destí final de les obres religioses de la Franja que reclama Aragó.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies