Europa press

Logo ep

    Biografia de Manel Balcells, nou conseller d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació

    15:3620.04.2006



    BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

    El nou conseller d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació (DURSI), Manel Balcells, ha compaginat la seva vida professional entre la política municipal com a regidor a Granollers

    (Vallès Oriental ) i la medicina, com a especialista en traumatologia.

    Malgrat militar a ERC, en els últims dos anys ha treballat en una Conselleria del PSC, la de Salut, on ha estat director d'Estratègia i Coordinació i, a partir del 14 de febrer de 2006, secretari d'Estratègia i Coordinació.

    A la primera meitat de mandat tripartit, Balcells ha impulsat el Programa de centres d'investigació biomèdica i del Programa de Recerca, Desenvolupament i innovació (R+D+i) Internacional, així com el Programa de Foment de la Innovació als hospitals.

    El substitut de Carles Solà és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1981, amb l'especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, així com de Medicina d'Educació Física i Esport.

    Balcells és diplomat per EADA en Gestió Sanitària, membre de diferents societats científiques i acadèmiques i fins al 2003 va ser director mèdic de l'Hospital General de Granollers.

    Va ser regidor per ERC a l'Ajuntament de Granollers i posteriorment primer tinent i alcalde, a més de responsable de les àrees de processos estratègiques i participatives, com el Pla de la societat del coneixement i el Pla d'acollida per a la immigració.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies