Europa press

Logo ep

    (Ampliació) Detinguts tres joves per apallissar i cremar viva una indigent en un caixer automàtic de Barcelona

    21:4419.12.2005



    BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

    Els Mossos d'Esquadra han detingut entre ahir i avui tres joves, un d'aquests menor d'edat, per presumptament haver assassinat divendres passat una indigent que dormia en un caixer automàtic de Barcelona. Els nois van apallissar la dona i van cremar-la viva, segons han informat a Europa Press fonts de l'esmantat cos.

    Els fets van passar la matinada de dijous a divendres, quan en un termini d'unes tres hores dos joves haurien acudit dues vegades al caixer de La Caixa situat al número 28 del carrer Guillem Tell, cantonada amb el carrer Saragossa, al barri de Sant Gervasi.

    Els nois haurien increpat i molestat una dona, María Rosario E.P., de 50 anys, de nacionalitat espanyola i nascuda a Barcelona, que va entrar en el caixer cap a les 22.00 hores i que quan van accedir-hi els arrestats estava dormint al lloc, segons ha informat l'inspector Josep Lluís Trapero, cap d'investigació dels Mossos a Barcelona. Finalment, l'indigent va poder tancar el baldó de la porta.

    Primer van ser els dos majors d'edat que van entrar en el caixer cap a la 1.10 hores de la matinada insultant i agredint l'indigent. La dona va aconseguir tancar el baldó de la porta. Unes tres hores després, cap a les 4 de la matinada, un menor es va acostar al caixer i va demanar a l'indigent que l'obrís per poder treure diners. La dona va accedir a la seva petició i va obrir-lo sense saber que estava relacionat amb els altres dos individus.

    Després que el menor fes una operació bancària, va obrir la porta perquè entressin els dos majors d'edat. Segons van recollir les càmeres de seguretat, els tres joves van apallissar la dona i la van deixar estesa. Uns instants després, un dels nois va entrar amb una garrafa de dissolvent, procedent d'unes obres pròximes, la van ruixar i van calar-li foc. Els Bombers de Barcelona van acudir al lloc per apagar l'incendi.

    La dona va patir greus contusions i cremades de segon i tercer grau en el 65% del cos, pel qual va ser evacuada a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va morir dissabte al matí.

    Els Mossos van ser alertats per la sala de seguretat de l'entitat bancària dels fets succeïts. Un total de 35 agents van participar en el cas i després d'unes intenses investigacions i gràcies a la gravació de les càmera de seguretat, els Mossos van poder identificar ahir a la nit els joves. Els detinguts són Ricard P.B., de 18 anys i veí de Barcelona; Oriol P.S., de 18 anys, també veí de Barcelona; i J.J.M.R., de 16 anys.

    Un dels nois de 18 anys i el menor van ser detinguts ahir en un domicili de Barcelona, mentre que el tercer va ser detingut avui en un altre pis de la Ciutat Comtal, segons ha explicat l'inspector Drapaire.

    El jove de 16 anys ha passat aquest matí a disposició de la Fiscalia de Menors, mentre que els altres dos declaren a comissaria en espera de passar a disposició judicial. Els tres estan acusats com a presumptes autors d'un delicte d'assassinat.

    Aquest és el primer cas de presumpte delicte d'assassinat a càrrec dels Mossos d'Esquadra des del seu desplegament a Barcelona, el passat 1 de novembre. De moment, es desconeixen els motius d'aquest succés, encara que Trapero ha descartat el mòbil racista, ja que l'indigent era de nacionalitat espanyola i nascuda a Barcelona.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies