Europa press

Logo ep

    'La Caixa' unifica activitat a Andorra amb la venda de CaixaBank a Crèdit Andorrà per 356 milions

    19:4921.07.2005



    MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

    'La Caixa' ha venut el 100% de CaixaBank a Crèdit Andorrà, de la qual controla al seu torn un 46,35% del capital, per 356 milions d'euros per "unificar la seva activitat" en el Principat, han explicat a Europa Press fonts de l'entitat d'estalvis catalana.

    CaixaBank tenia un valor en llibres de 157 milions a tancament de juny, fet que elevaria les plusvàlues de l'operació a gairebé 200 milions, però el seu efecte es "bloqueja" comptablement quan es tracta de dues societats del mateix grup, han indicat les mateixes fonts.

    L'operació converteix a Crèdit Andorrà en "líder indiscutible" del mercat andorrà, amb una quota de negoci total del 38%. Aquest banc és tres vegades CaixaBank, entitat que adaptarà la marca Crèdit Andorrà per operar.

    Amb aquesta transacció, 'La Caixa' compleix amb l'obligació legal de desinvertir abans del 31 de desembre del 2011 la seva participació del 100% fins a un màxim del 51%, ha explicat l'entitat, que conserva invariable el 46,35% de Crèdit Andorrà.

    CaixaBank es va fundar el 1997 per continuar i ampliar l'activitat de les cinc oficines de la caixa en el Principat d'Andorra, on 'La Caixa' estava present des del 1935. En l'actualitat, la seva filial disposa de set sucursals.

    Crèdit Andorrà va començar a operar al seu torn fa 56 anys, compta amb 16 oficines, i el 2004 va ser reconegut per 'The Banker' com el banc de l'any en el Principat, en reconeixement del seu creixement i solvència, desenvolupament tecnològic, la seva estructura i estratègia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies