Europa press

Logo ep

    Irene Tarrés guanya el Premi Amadeu Oller amb un poemari sobre el forat del Carmel

    13:4908.06.2005



    BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

    La gironina Irene Tarrés ha guanyat el XLI Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits amb 'I si ens enfonsem?', un poemari en el qual aborda l'enfonsament del túnel del Carmel, barri barceloní del qual és veïna.

    Tarrés (Girona, 1979) ha explicat avui que l'obra, que ha estat publicada per l'editorial Galerada, aborda dues línies: una primera més "simbòlica" en la qual aborda la idea de viatge i una segona titulada 'Els fonaments del Carmel' en contacte amb la realitat en la qual relaciona un enfonsament "personal" i el del túnel.

    L'escriptora ha assegurat que la idea de dedicar un poemari a la situació del Carmel li ha vingut per ser veïna i "viure el dia a dia" al costat de les màquines excavadores des de l'inici de la situació.

    El representant del jurat, David Castillo, ha remarcat que l'obra de Tarrés retrata "la vivència al carrer" en el "desastre del Carmel" amb una poesia "compromesa i social", recordant que la jove és una activista social i membre d'una associació solidària.

    Castillo ha destacat la "neteja" del premi respecte a l'excés de guardons que existeixen en l'actualitat. El Premi Amadeu Oller, que ja ha obert la convocatòria per al 2006, és el guardó més antic de poesia, instituït per la Parròquia de Sant Mesurar, del barri de La Bordeta de Barcelona.

    Irene Tarrés rebrà el premi aquesta tarda en una festa de lliurament a la parròquia de Sant Mesurar, a la qual es preveu que assisteixin unes 300 persones, i en la qual es farà una lectura poètica i un concert de música clàssica.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies