Europa press

Logo ep

    Grau diu que la suspensió dels enderrocaments del Cabanyal és "una pèssima notícia" per al barri

    18:2931.05.2005

    Aposta per rehabilitar el barri, es nega a negociar amb Salvem i assenyala que es respectaran les decisions judicials

    VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)

    El primer tinent d'alcalde i regidor de Grans Projectes, Alfonso Grau, ha assegurat que l'ampliació d'un a sis immobles de la suspensió cautelar dels enderrocaments previstos en el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (Pepri) del Cabanyal és una "pèssima notícia" i hui "un mal dia" per a este barri de la ciutat encara que ha assenyalat que l'equip municipal de govern serà "absolutament respectuós" amb les decisions judicials.

    Grau, que ha oferit hui una roda de premsa després que Salvem el Cabanyal fera pública esta decisió judicial, adoptada pel jutjat número 2 del contenciós administratiu, s'ha mostrat partidari de "rehabilitar" esta zona de la ciutat com defén "la immensa majoria dels veïns", ha dit, alhora que ha rebutjat la proposta de la Plataforma d'aconseguir un "acord negociat" sobre això i ha afirmat que "no abandonaran el projecte".

    Ha criticat, en referència a Salvem el Cabanyal, que hi haja qui "està disposat a esgotar totes les possibilitats que proporciona la justícia de retardar el procés" de dur a terme el Pepri i ha manifestat que "els que estem absolutament per i amb la justícia som nosaltres i no ells". En este sentit, ha comentat que "d'una suspensió cautelar com la dictada respecte als enderrocaments a entendre que la justícia està del seu costat, va un abisme".

    El també portaveu del grup popular ha sostingut que l'equip de govern municipal esperarà "tranquil·lament" la resolució de les decisions judicials que s'adopten sobre el Cabanyal, i serà "respectuós amb l'Estat de Dret", però ha destacat que això "no vol dir que abandonem el projecte". Ha manifestat, en esta línia, que "estem convençuts que la justícia i la raó al final ens assistirà".

    D'altra banda, ha rebutjat la proposta de negociació feta pel portaveu de Salvem el Cabanyal, Faustino Villora, per a aconseguir un acord sobre la rehabilitació i el futur del barri. Ha explicat que "fa prou de temps" va oferir a Villora, en un debat d'un mitjà local, negociar però ha assenyalat que no va obtindre cap resposta perquè el col·lectiu, ha dit, "estava convençut que hi hauria una sentència a favor seu".

    Alfonso Grau ha asseverat "rotundament" que amb el representant de la Plataforma "no tinc res a negociar en estos moments". Ha assenyalat que "després d'esgotar totes les vies judicials, estem ara en la via que ells han volgut" i ha ressaltat que "des del xantatge, des de la pressió i des de la no sentència no negociaré".

    "CAMÍ DE LA JUSTÍCIA"

    L'edil ha indicat que "a hores d'ara només hi ha una sentència favorable a la legalitat, a la viabilitat i absoluta posada en marxa del Pepri del Cabanyal" i "a les tesis de l'equip de govern". A pesar d'això, ha assegurat que davant dels recursos presentats i la paralització cautelar dictada "esperarem el que calga des de la seguretat que estem en el camí del dret i de la justícia, que només s'estan posant traves perquè el Pla isca endavant i lamentant profundament el perjuí que açò causa a un barri en què estem decidits a invertir i a millorar".

    Així, s'ha mostrat "convençut que igual que ens va donar la raó el TSJ -que va emetre una sentència a favor del Pepri- el Tribunal Suprem -davant del qual Salvem el Cabanyal ha presentat un recurs de queixa que ha sigut admés per a iniciar el recurs de cassació- ens la donarà".

    Ha afirmat que mentre dura este procés judicial "continuarem treballant en la mateixa línia", respectant la paralització cautelar dels enderrocaments a la zona BIC perquè "fora d'eixa zona ningú ha posat en dubte el pla".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies