Europa press

Logo ep

    El musical Sancho Panza s'acomiada avui del Teatre Nou Apolo de Madrid

    15:5229.05.2005

    MADRID, 29 (EUROPA PRESS)

    El musical Sancho Panza s'acomiada avui del Teatre Nou Apolo de Madrid. L'espectacle, protagonitzat pel popular personatge de 'El Quixot', es va estrenar el 9 d'abril al teatre Nou Apolo de Madrid.

    Més d'una quinzena d'artistes dirigits per José Luis Morán donen vida a aquest espectacle inspirat en els episodis més coneguts de l'obra d'aquest escriptor que comença ara una gira per Castella-la Manxa, i es preveu que s'estreni l'any 2006 en ciutats com València, Bilbao i Barcelona.

    El projecte, que va sorgir fa any i mig, segons explica Morán, té en els seus principals papers a Angel Savin (Sancho Panza), Manuel Elías (Don Quixot) i Geno, famosa noia 'OT' (Dulcinea). "En aquesta ocasió hem rescatat a Sancho Panza per convertir-lo en quelcom de divertit i alegre. Podria dir-se que és el Quixot segons Sancho", assenyala el director d'escena.

    El guió és obra d'Inma González que ha extret els episodis més sonats de les dues parts d''El Quixot': la lluita contra els molins, l'escena de les ovelles, la dels galiots i molts altres que recuperen el més "divertit i teatral" d'aquesta novel·la feta ara musical en què fins i tot es dóna vida a la mula de Sancho i a Rocinante amb dos actors de carn i os. L'aventura i el viatge de Sancho Panza al costat del seu senyor constitueixen el fil conductor de totes aquestes escenes tretes de la novel·la original de Cervantes per donar forma a aquest espectacle.

    LES DONES

    Segons José Luís Morán aquest musical dóna protagonisme també a les dones. Així Dulcinea (que només sorgeix en la imaginació de don Quixot), aquí té aparença física de la mateixa manera que Teresa Panza, l'estimada o la neboda. L'escenografia, ideada per Juan Carlos Guerra, fa ús d'un disseny "espectacular", encara que "simple i elemental" a base de mòduls en els quals es projecten imatges que, unides a la llum i el so i a nombrosos efectes especials, donen entitat pròpia a cada escena. L'actor Angel Savin, que encarna Sancho Panza, qualifica aquest personatge de "bombó" i ressalta la dimensió que adquireix aquí com emissor d'un missatge d'"innocència i llibertat", un home "que proposa alegria i ganes de viure al món".

    Per la seva banda, Manuel Elías (Don Quixot) ressalta que aquesta sigui una producció "íntegrament espanyola" mentre que Geno assenyala que és el desig de qualsevol actriu encarnar el paper de Dulcinea. L'artista diu haver fet un parada en la seva carrera musical per dedicar-se de ple a la interpretació. La música original, de la qual és responsable el propi José Luis Morán, està creada al més pur estil Broadway i s'inspira en mestres com Sondheim o Menken a través dels quals es pretén donar una visió fresca i divertida del clàssic de Cervantes. La partitura utilitza el disseny de gran orquestra per als arranjaments i, des dels primers compassos, introdueix al públic en un món de sonoritats delicades i intenses.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies