Europa press

Logo ep

    L'editorial alacantina Edicions de Ponent guanya el Premi Yellow Kid en el XXVIII Saló Internacional del Còmic de Roma

    18:5609.05.2005

    VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

    L'editorial alacantina Edicions de Ponent ha guanyat el Premi Yellow Kid 2005 a l'editor de la XXVIII edició del Saló Internacional del Còmic, Cine d'Animació i de la Il·lustració de Roma, que s'ha celebrat a la capital italiana del 6 al 8 de maig. L'empresa radicada a Onil ha aconseguit el guardó en reconeixement a la seua feina d'investigació en la literatura il·lustrada per projectes com el volum "11-M. Once miradas" en record de les víctimes de l'atemptat terrorista a Madrid de l'11 de març, segons han informat hui fonts de l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV).

    El jurat del certamen, integrat pel president del saló romà, Reinaldo Traini, i els especialistes d'Espanya, França i els Estats Units, ha valorat "la investigació de noves i insòlites vies en la literatura il·lustrada amb la col·laboració d'autors espanyols", han manifestat les mateixes fonts.

    En el llibre "11-M. Once miradas" creadors com Ana Juan, Bartolomé Seguí, El Cubri, Enrique Flores, Keko, Laura, Micharmut, Raúl, Santiago Sequeiros, Silvestre i Victòria Martos, coordinats per Felipe H. Cava, llancen un crit contra el terrorisme i "intenten madurar perquè la reflexió no es vera enterbolida per l'emoció i l'apassionament".

    L'obra està dedicada a les víctimes, "tant a les del terrorisme convencional i a la d'este nou terrorisme del qual tots som objectius", segons els responsables de la iniciativa. La pretensió del projecte és "fer ètica de l'estètica, propietària i senyora també en exclusiva del món de la historieta, i publicarem llibres com este", han afegit.

    El jurat del Saló Internacional de Roma també va concedir el Premi Yellow Kid a tota una vida al dibuixant argentí Horacio Altuna.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies