Europa press

Logo ep

    Mig miler de barcelonins demanen que el TGV passi pel litoral i pengen una pancarta gegant davant de la Conselleria

    21:3921.04.2005



    BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

    Uns 500 veïns de Barcelona, segons la Guàrdia Urbana, han participat avui en un acte reivindicatiu contra el pas del TGV pel centre de Barcelona i han penjat una pancarta de 16 metres de llarg per 5 metres d'ample en què es llegia 'Volem el TGV pel litoral'.

    Els ciutadans s'han concentrat amb xiulets i cassoles cap a les vuit del vespre a la confluència de l'avinguda Roma amb el carrer Provença, davant de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, i han penjat la pancarta des de dalt d'un edifici situat davant de la conselleria. Posteriorment han tallat l'avinguda durant una mitja hora.

    La plataforma TGV-Litoral, que agrupa afectats per l'actual traçat a Sagrada Família, Camp de l'Arpa, Clot i Eixample, reclama aturar el procés constructiu i estudiar els problemes que comportaria que el TGV passés per la línia de la costa.

    La coordinadora demana que es comparin els dos traçats per avaluar quin és menys perillós per als habitatges i els veïns. Segons la plataforma, l'alternativa que el TGV passi pel litoral és més segura i més econòmica que per sota de casa seva. Segons els veïns, cap Administració els ha donat raons convincents per triar l'actual traçat.

    En un moment determinat, el conseller de Mobilitat, Manel Nadal, ha sortit per oferir una reunió als veïns. Aquests s'hi han negat al·legant que fa més d'un mes que demanen una reunió amb el conseller, Joaquim Nadal. Els organitzadors han advertit que si les institucions no els escolten continuaran mobilitzant-se per protestar.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies