Europa press

Logo ep

    Maragall anuncia que David Martínez Madero dirigirà l'oficina catalana antifrau

    19:1029.03.2005



    BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

    El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha anunciat avui que el fiscal David Martínez Madero dirigirà l'oficina catalana antifrau acordada arran de la polèmica sorgida per l'enfonsament d'un túnel al barri barceloní del Carmel i per l'al·lusió de Maragall mateix al possible cobrament de comissions per adjudicació d'obra pública en els anys de govern de CiU.

    En una entrevista de la Cadena Ser, no ha volgut al·ludir explícitament a Martínez encara que ha admès que ja "s'han donat algunes descripcions d'aquesta persona que ho fan inconfusible". Ha afirmat que és "un fiscal de carrera, una persona de molt prestigi en la professió i totalment independent".

    Maragall ha afegit que és un fiscal "poc conegut" i que "mai ha buscat la publicitat", i que "va ser el fiscal que, per exemple, a nivell d'Europa va portar el tema del frau del lli, i tot i això no ha sortit fotografiat mai". "Hi confiem perquè tots els temes de frau i corrupció surtin a la llum, però de la manera més organitzada, sensata i organitzada possible", ha subratllat.

    DECLARACIONS: "ÉS MOLT DIFÍCIL CORREGIR-SE".

    El president ha explicat també que en la recent crisi a Catalunya "han saltat els ponts de la política catalana; tot el que era diàleg s'ha tornat animadversió", encara que ha considerat que "això va disminuint" i ha confiat que "d'aquí a l'estiu hagi desaparegut".

    Sobre la influència de la seva frase sobre comissions d'obra pública perquè sorgís la crisi, ha dit una vegada més que ha demanat "disculpes allà mateix" però que ha estat "una resposta a un discurs que estava molt lluny de ser moderat" sobre el Carmel -en al·lusió a CiU-.

    Quan se li ha preguntat sobre les seves successives declaracions polèmiques en la crisi i la conveniència de no ser impetuós al parlar, ha admès que "és molt difícil corregir-se". I, pel que fa al''oasi català', ha dit que "no és tant que Barcelona sigui un oasi com que Madrid és una espècie de remolí".

    Sobre la possibilitat que es presenti a la reelecció, s'ha limitat a dir: "Aquesta és la pregunta del milió", que "té una resposta, però que està guardada en el temps; és a dir, falta un parell d'anys o així". Sobre el fet que ell sàpiga la resposta a aquesta pregunta, ha afegit: "Un té la impressió que sap el que sap però no ho sap del tot", encara que "ho intueixi".

    AUKERA GUZTIAK.

    També ha al·ludit que el lehendakari, Juan José Ibarretxe, hagi rebut la plataforma Aukera Guztiak encara que el Tribunal Suprem hagi anul·lat la seva candidatura a les eleccions basques, Maragall ha dit que opinar sobre "el que ha de fer o no" el lehendakari "no seria propi" d'un president de la Generalitat, tenint en compte "l'amabilitat, el sentit del protocol i el rigor que té" Ibarretxe.

    Encara que ha assegurat tenir "tot el respecte com a grup polític" per la plataforma, Maragall ha afegit que "si la llei o els jutges diuen que no pot participar-hi, no pot", ha afegit.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies