Europa press

Logo ep

    Els metges de l'Hospital Vall d'Hebron voten anar a la vaga indefinida l'octubre

    12:3122.09.2011

    Asseguren que el centre no col·loca cap pròtesi de genoll o maluc des del juny

    BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

    Els metges de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han votat en una assemblea "multitudinària" anar a la vaga indefinida durant dos o tres dies per setmana a partir de l'octubre, segons ha explicat a Europa Press la delegada de Metges de Catalunya (MC) del centre, Rosa Boyè.

    Tal com ha avançat 'La Vanguardia', la decisió es va prendre aquest dimecres després d'una reunió en la qual van participar al voltant de 400 metges de la Vall d'Hebron, i la decisió reflecteix el rebuig frontal del col·lectiu a les retallades en sanitat que aplica la Generalitat de Catalunya.

    Es tracta de la primera vaga que convoquen els metges en un centre públic de l'Institut Català de la Salut (ICS), si bé les protestes puntuals, concentracions semanals i les campanyes de recollida de firmes s'han succeït des de l'anunci fet pel conseller Boi Ruiz de reduir el pressupost en prop de 1.000 milions d'euros --un 10% del total--.

    Fonts de MC han ressenyat a Europa Press que l'ICS ha de reduir en 93 milions d'euros el seu pressupost abans que finalitzi l'any, dels quals 65 milions haurien de sortir del capítol de personal i per tant afectarien directament les condicions laborals dels metges.

    La delegada de la Vall d'Hebron, tot i això, ha desvinculat aquest fet de la convocatòria de vaga i ha fet una crida als usuaris de la sanitat per a "que no creguin Boi Ruiz", perquè tot i que aquest insisteixi que la qualitat del sistema sanitari està assegurada, això no és cert.

    Assemblees similars celebrades a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i a l'Hospital de Bellvitge (Barcelona) han aprovat simbòlicament que els metges mantindran el criteri clínic per sobre d'un altre econòmic en la seva praxi diària, tot i haver rebut ordres d'avançar altes hospitalàries i restringir proves complementàries costoses per certificar diagnòstics dubtosos, segons MC.

    Boyè ha lamentat que la sanitat estigui en procés de desmantellament, que sigui impossible conèixer quant han augmentat les llistes d'espera, i ha assegurat que la Vall d'Hebron no col·loca cap pròtesi de genoll o de maluc des de juny, pel que ha estimat que el temps d'espera per rebre una pròtesi de genoll ha crescut fins als tres anys.

    La delegada de MC ha insistit a criticar l'actitud dels gestors sanitaris, després d'assegurar que "no escolten i van com una piconadora", i referint-se a Boi Ruiz ha dit que "no pot ser que el piròman estigui al capdavant dels bombers", en al·lusió al seu antic paper de president d'una de les patronals sanitàries catalanes.

    En qualsevol cas, ha desitjat que no calgui arribar a la vaga, tot i que ha aventurat que si no hi ha una rectificació de les retallades "no hi haurà més remei", si bé davant d'aquesta eventualitat ha precisat que l'afectació als usuaris serà la mínima possible.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies