Europa press

Logo ep

    Projecte Gran Simi demana tancar la granja de Camarles per ser un "Guantánamo"

    17:1313.03.2013

    MADRID, 13 (EUROPA PRESS)

    Projecte Gran Simi ha lliurat un informe als representants de tots els partits al Congrés dels Diputats, en què sol·liciten el tancament de la granja de primats de Camarles (Tarragona), perquè considera que en aquest centre es practica la tortura amb la única finalitat de proveir laboratoris d'experimentació biomèdica, de manera que ho defineixen com "el Guantánamo dels simis".

    Així, denuncia que en aquesta granja de primats se segueix utilitzant un sistema de testeig antiquat i obsolet, quan les lleis cada vegada més estan protegint i limitant l'ús d'éssers vius i en especial de primats per aquesta finalitat.

    A l'informe es fa referència al recent Reial decret 53/2013, en les disposicions generals del qual s'estableix la cura que han de rebre els animals utilitzats en l'experimentació i altres finalitats científiques. Concretament, assenyala que "només es podran utilitzar animals quan el seu ús estigui justificat per la finalitat que es persegueix".

    Segons la seva opinió, avui dia no hi ha cap justificació per utilitzar animals i encara menys primats en experimentació, ja que existeixen mètodes "més segurs, econòmics i barats, com el cultiu de cèl·lules i teixits humans en laboratori".

    "Demanem el tancament immediat del ja anomenat Guantánamo dels simis, perquè en un país on s'ha prohibit totalment l'experimentació amb grans simis, no pot permetre's que l'horror i el sofriment dels macacos que són capturats en llibertat amb destinació a la tortura, tingui la seva seu a Espanya", ha declarat el director executiu de Projecte Gran Simi a Espanya, Pedro Pozas.

    Alhora, demana que els macacos siguin traslladats a centres especialitzats o bé a un santuari on puguin campar lliurement sense l'amuntegament que es troben ara i es prohibeixi nova entrada al nostre país de macacos amb destinació a Camarles.

    En aquest context, sol·licita una inspecció per part de les autoritats competents perquè comprovin l'estat del benestar dels primats tancats "en espais reduïts", ja que es el responsable de Projecte Gran Simi assegura tenir coneixement que entre els exemplars captius "existeixen molts malalts d'herpes i sarna, malalties altament contagioses que podrien acabar amb tots ells".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies