Europa press

Logo ep

    Desnonaments.- Gordó defensa canviar la Llei Hipotecària, el Codi Civil català i lleis processals

    16:0304.03.2013

    Un protocol garantirà als afectats l'accés als serveis socials de Barcelona

    BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

    El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha apostat aquest dilluns per modificar la Llei Hipotecària, el Codi Civil català i les lleis processals "per donar respostes a situacions tremendament injustes" que pateixen les famílies desnonades.

    Ho ha dit en un acte al Palau de Justícia per crear un protocol d'actuació en desnonaments que han signat el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el degà del Col·legi d'Advocats (Icab), Pedro Yúfera, i el del Col·legi de Procuradors, Ignacio López Chocarro.

    Més enllà del protocol, Gordó ha apostat per aquestes reformes legislatives per intentar donar resposta a les situacions que pateixen famílies i persones "que no tenen cap culpa de trobar-se en una situació econòmica que els allunya del seu habitatge habitual".

    El protocol, que se subscriu de moment únicament a la ciutat de Barcelona, garantirà que els ciutadans que perdin el seu habitatge per desnonaments o execucions hipotecàries accedeixin als serveis socials municipals el més ràpid possible per evitar riscos d'exclusió social.

    El president del TSJC ha apostat perquè aquesta iniciativa, que de moment es redueix als desnonaments de Barcelona, pugui estendre's pròximament "a tot el territori".

    En la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde, que ha proposat també que els pisos de la Sareb o 'banc dolent' puguin destinar-se "a la gent que pateix" aquestes execucions hipotecàries, i ha incidit en la necessitat de la prevenció per evitar que es consumeixen aquests desnonaments.

    El degà de l'Icab ha assegurat que l'advocacia no pot ser aliena als problemes socials i ha assegurat que aquest protocol "possibilitarà que s'activin ràpidament uns mecanismes que ajudin a pal·liar un dels moments més durs" en la vida d'una persona, com és la pèrdua de l'habitatge.

    Amb aquest protocol, els advocats hauran de fer constar les circumstàncies de risc social dels seus clients i l'Ajuntament posarà a disposició els seus serveis socials per ajudar auxiliar als desnonats.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies