Europa press

Logo ep

    Fedaia insta a duplicar la inversió en infància després d'arribar al 30% de pobresa infantil

    13:5201.03.2013

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    La Federació d'Entitats d'Atenció d'Educació a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) ha instat aquest divendres el Govern espanyol a duplicar la inversió en polítiques d'infància després de conèixer-se les noves dades sobre pobresa infantil que més del 30% dels nens espanyols estan en risc d'exclusió social.

    Les dades de l'Eurostat també revelen que els nens que provenen de famílies amb baix nivell d'estudis tenen un 48% de probabilitats de risc de pobresa, respecte del 25% dels menors amb pares amb un nivell d'estudis mitjà, per la qual cosa el nivell d'educació dels pares és "decisiu a l'hora de reproduir el risc de pobresa", ha informat Fedaia en un comunicat.

    Concretament, Fedaia --formada per 88 entitats-- ha proposat "reforçar els mecanismes que facilitin una segona oportunitat als adolescents", com potenciar el reforç escolar, l'accés a llibres, material escolar i a l'escolarització pública de l'etapa de 0 a 3 anys, a més de plantejar que la inversió del PIB en polítiques d'infància sigui del 2% per situar-lo en la mitjana europea.

    El president de Fedaia, Jaume Clupés, ha manifestat que en moments de crisi "és més important que mai invertir en prevenció i serveis que generin noves oportunitats als nens en situació de pobresa o exclusió".

    Per aquesta raó, ha apuntat que els països europeus han de "fer un esforç" per evitar les conseqüències de les privatitzacions econòmiques que hipotequen el futur de la infància i impulsar polítiques que mitiguin els efectes negatius de la desocupació i l'augment de les necessitats de les famílies.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies