Europa press

Logo ep

    Colònies d'estiu de 2.000 nens tutelats per la Generalitat perillen, segons la Fedaia

    13:2416.02.2013

    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    Els 80 centres que atenen al voltant de 2.000 nens tutelats per la Generalitat asseguren que no poden programar les colònies d'estiu dels infants, el que tradicionalment organitzen amb mesos d'antelació per estalviar costos, per l'impagament dels concerts de juliol, que arriba a 70 milions en el conjunt del sector social.

    Així ho ha constatat a Europa Press el president de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Fedaia), Jaume Clupés, que ha insistit que aquest impagament que la Generalitat encara desconeix quan podrà sufragar ha provocat que les entitats sol·licitin crèdits per pagar les despeses corrents, la qual cosa multiplica el deute a causa dels interessos.

    "Reclamarem que ens compensin tot això perquè estem ofegats, no podem més", ha lamentat Clupés, que ha subratllat que la majoria de les entitats encara no han pogut dissenyar els seus plans i pressupostos per al 2013, a l'espera d'un calendari de pagaments, per la qual cosa a més de les colònies d'estiu, també estan en perill els plans educatius de reforç dels infants, així com les seves activitats complementàries.

    Així i tot, Clupés ha descartat que estigui en perill la manutenció dels nens tutelats, un escenari que canviaria si es tornés a repetir algun tipus d'impagament: "Estem al límit. És la Generalitat qui ens demana que cuidem d'aquests nens i no pot permetre que quedin desatesos", ha dit.

    SENSE MALES PRÀCTIQUES

    Clupés ha afirmat que les entitats d'atenció a la infància i adolescència "no s'estan trobant amb males pràctiques per part de l'administració a l'hora d'adjudicar contractes", per la qual cosa s'ha desmarcat de les crítiques del tercer sector social, que fa poc ha alertat d'una priorització dels criteris econòmics per sobre dels assistencials.

    A més, ha criticat el "model caritatiu" que ha adoptat la Generalitat en relació amb les polítiques socials, i ha demanat que s'abandoni el concepte de beneficència per apostar per un treball integral que tingui en compte tots els agents implicats, especialment en un moment d'especial vulnerabilitat social.

    En aquest sentit, ha proposat la creació d'una renda de suficiència per a menors que els garanteixi una alimentació i habitatge dignes, tenint en compte que el 30% dels infants catalans viuen en famílies en risc d'exclusió i no poden accedir als serveis bàsics.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies