Europa press

Logo ep

    Treballadors de RTVV protesten davant del Consell d'Administració en el qual es nomenarà a Reig director general

    11:1118.01.2013

    VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)

    Desenes de treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) s'han concentrat este divendres davant de la seu del Consell d'Administració de l'ens, que previsiblement procedirà al nomenament formal de Alejandro Reig com a director general de l'empresa.

    El consell d'administració s'ha reunit a les 9.00 hores d'este divendres després que el passat 3 de gener el nomenament de Reig fora recolzat per 6 vots front a 5, de manera que no va aconseguir la majoria de dos terços requerits en esta primera votació. A la reunió de hui, el nou director general podrà ser designat per majoria simple.

    La presidenta del comité d'empresa, Salut Alcover, ha criticat en declaracions a Europa Press la situació "estrambòtica i absurda" que viu l'ens, amb un director general en funcions que exercix i que ja ha signat 200 acomiadaments mentre hi ha una directora general, Rosa Vidal, nomenada i que no exercix. Per esta raó, ha mostrat els seus dubtes sobre la "competència i capacitat legal" de Reig per a rubricar els acomiadaments.

    Després d'una pancarta en la qual podia llegir-se 'Els treballadors no som els culpables' i abillats amb armilles vermells contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que preveu l'acomiadament de 1.198 treballadors, els concentrats han corejat consignes contra la gestió del PP al capdavant de RTVV.

    Alcover ha lamentat que "s'està jugant amb la vida laboral, amb les famílies, amb la vida de treballadors que no tenen cap responsabilitat que la direcció de RTVV no haja sabut governar esta empresa" i ha subratllat que l'ens "no pot continuar ni un segon més sense una direcció clara i sense una política clara en matèria econòmica, laboral, de gestió i informativa".

    "Estos pegats, estos nyaps per a eixir del pas no ens porten a cap lloc i només contribuïxen a enfonsar més en la misèria a esta empresa", ha reiterat la presidenta del comitè d'empresa.

    Alhora, s'ha preguntat si Reig "res més ha vingut a acomiadar" a l'empresa i, del contrari, "quin és el seu projecte per a RTVV, quin projecte de ràdio i de televisió té, quin és el seu objectiu en política laboral més enllà d'acomiadar gent, quin és la seua voluntat respecte a l'audiència de la casa i com va a acabar amb la manipulació informativa", qüestions que "sembla que no li importen perquè ell sol ha vingut al que ha vingut, a acomiadar persones".

    "VOLEM JUSTÍCIA"

    D'altra banda, la dirigent sindical ha assenyalat que el mateix Reig va comunicar fa uns dies al comitè que els acomiadaments en Canal 9 podrien començar a final de gener i que l'empresa continua baremant. "Des d'agost, no se sap què estan baremant ni quines són les notes ni com s'han baremat certes coses, ni qui forma la comissió tècnica, però continuen", ha criticat Alcover.

    Segons ha explicat, la seua voluntat és "que tota esta situació absurda s'acabe". "El que volem per a 2013 és justícia, que per fi es faça el judici de les quatre demandes col·lectives que ha interposat el comitè d'empresa contra l'ERO, que tot això s'acabe ja, que els tribunals ens donen la raó i diguin a la direcció de RTVV que tot això ha estat un nyap autènticament absurda", ha insistit.

    Així, ha mostrat el seu desig que "tornin els treballadors que se n'han anat i que RTVV tinga futur, amb una perspectiva per als pròxims anys en la qual hi haja objectius i en què els treballadors sàpiguen cap a on anem, amb persones honrades i competents al front empresa".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies