Europa press

Logo ep

    Una plataforma ocupa un bus turístic contra l'augment de la tarifa del transport públic a Barcelona

    17:5905.01.2013

    Fa una crida als usuaris a unir-se a la "desobediència civil" i no pagar el bitllet dimecres que ve

    BARCELONA, 5 (EUROPA PRESS)

    Una plataforma ciutadana ha ocupat aquest dissabte un Bus Turístic de Barcelona contra l'augment del bitllet del transport públic, i ha convocat a la "desobediència civil" dimecres que ve instant la ciutadania a no pagar el bitllet.

    Segons ha explicat Isa Garnika, membre de la plataforma, amb aquesta acció estan reivindicant que rebutgen l'augment de la tarifa del transport públic perquè "és injusta i afecta les classes baixes", i que arriba en un moment en el qual s'estan retallant els salaris.

    "Volem que sigui realment transport públic i gestionat per la població i demanem als partits del Parlament que es facin càrrec d'aquesta reivindicació, que és justa i afecta tota la població", ha ressaltat Garnika.

    La T-10, el bo de deu viatges i que és el més utilitzat, ha passat a costar 9,80 euros per a una zona, un 3,7% més, i la T-50/30 és el bo amb un augment relatiu més significatiu, passant a costar 39,20 euros el d'una zona, un 4% més.

    A la presentació d'aquest moviment han entrat en un autobús turístic portant pancartes en les quals es podia llegir 'No paguem'.

    Garnika ha explicat que amb això convoquen que dimecres els barcelonins pugin al transport públic sense pagar, cridant "a la desobediència civil contra la pujada del preu del transport públic que no està justificada".

    A més, ha afirmat que seguiran manifestant-se fins que aconsegueixin que es faci marxa enrere en aquest augment perquè "cada vegada hi ha més gestors que no es retallen el salari".

    Com a alternativa, aquest moviment planteja que el transport públic sigui gratuït per a persones en situació de pobresa i jubilats, de manera que no pretenen que sigui gratis per tothom sinó que es busqui una via intermèdia.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies