Europa press

Logo ep

    25-N.- CiU, ERC i ICV-EUiA es comprometen a prohibir l'ús d'animals en circs catalans

    14:5821.11.2012

    BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

    CiU, ERC i ICV-EUiA s'han compromès aquest dimecres a acordar durant la pròxima legislatura la prohibició de l'ús d'animals en els circs catalans, després de sumar-se a la campanya impulsada per l'associació animalista Libera!.

    El portaveu de Libera!, Leonardo Anselmi, ha afirmat a la reunió mantinguda amb aquestes formacions polítiques que és el moment de demostrar que Catalunya segueixi avançant en el que ha qualificat de "progrés moral", al comparar la iniciativa amb l'abolició de les carreres de toros, ha informat l'entitat en un comunicat.

    De fet, ha indicat que el 50% dels municipis catalans viuen "lliures" de circs amb animals, de manera que ja són 70 els municipis que s'han adherit a la campanya.

    També s'han sumat personalitats de la societat civil com els catedràtics Norbert Bilbeny i Josep Maria Terricabras; els actors del programa 'Polònia' de TV3 Mònica Pérez i Jordi Ríos i el president d'Abertis, Salvador Alemany, entre d'altres.

    Sobre la iniciativa, el diputat ecosocialista Josep Vendrell ha destacat que la lluita contra el maltractament animal "forma part de l'evolució de la civilització", i ha celebrat que una majoria parlamentària arrop la campanya.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies