Europa press

Logo ep

    Mares d'un col·legi de Montserrat (València) posen en un calendari eròtic per a reclamar transport escolar

    17:1620.11.2012

    La consellera d'Educació respecta la seua "llibertat d'acció" però diu que no es poden fer excepcions "en uns llocs sí i altres no"

    VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

    Mares d'un col·legi de la població valenciana de Montserrat han posat per a un calendari eròtic amb el qual pretenen recollir fons per a finançar el transport escolar dels seus fills i protestar per la supressió de línies després de la nova normativa aprovada este curs per la Conselleria d'Educació, segons expliquen les promotores de la iniciativa.

    Al calendari --del qual es farà una tirada de 3.000 exemplars-- les participants apareixen davant de lemes reivindicatius, com 'Autobús ja' o 'Sense autobús, són cotxe i sense carnet, però amb els meus peus i mans arribaré' i protagonitzant escenes al·lusives a les retallades. Així, en una de les fotografies una dona posa coberta per unes grans tisores i en una altra es veu a una mare escalant una de les muntanyes que estan al camí al centre escolar.

    El col·lectiu ha decidit portar a terme esta acció després que la nova regulació "hi haja reduït els autobusos de quatre a dos i hi haja deixat 83 xiquets d'entre 3 i 10 anys sense transport", ha explicat a Europa Press Televisió Silvia Lucas, una de les mares que ha col·laborat a l'almanac.

    Després de fer un altre tipus de protestes, com marxes a peu recorrent sis quilòmetres fins al centre escolar o venda de loteria, estes mares han decidit apostar per este calendari per a recaptar fons i poder pagar un servici de transport de gener a juny.

    "No hi ha diners per als nostres fills quan sí hi ha per a després de coses, per això decidim fer això amb la finalitat de donar una solució ràpida", afegix esta portaveu.

    Les dones reconèixer que han passat alguna cosa de "vergonya" a l'hora de posar-se davant de la cambra però recalquen que ho han fet "pels drets" dels alumnes i "per un fi social". A més, alguna d'elles ha relatat que el primer que va fer és ensenyar-li les imatges als seus fills i explicar-los per què les havien fet. Altres, com Yolanda Peiró, afirmen que també el seu marit va acudir a la sessió de fotos per a ajudar-la a superar el pudor.

    Una altra de les "atrevides" --segons es definixen-- que ha intervingut en esta protesta és María Zaira Gilabert, que posa en relleu que no té carnet de conduir, pel que no disposa de mitjans per portar al seu fill --alumne de primària, especifica-- al col·legi. "Sol em queda la caritat; tenim dret a l'educació i l'administració ha de remoure els obstacles però el resultat de les meues denúncies ha estat ser els penúltims en una llista d'espera", ha lamentat.

    Per la seua banda, la consellera d'Educació, María José Català, s'ha referit a este assumpte després de ser preguntada pels mitjans. Sobre esta qüestió, ha comentat que a Montserrat "hi ha actualment huit rutes de transport i la redistribució que s'ha fet s'ha cenyit als requisits legals perquè no cal crear diferències".

    "INVIABLE"

    En este sentit, ha recordat que "l'educació infantil no és obligatòria" i, per tant, si es dóna transport en este nivell en un municipi, s'ha de donar a tota la Comunitat Valenciana, el que en este moment és "inviable".

    Català ha manifestat que hi ha alumnat a Montserrat que no s'ha vist afavorit per estes huit rutes perquè són d'educació infantil però ha insistit que no es pot donar este servici "en uns llocs sí i en altres no".

    La consellera --que ha considerat que l'edició d'este calendari no competix a les seues responsabilitats perquè "no és un tema pedagògic"-- ha expressat el seu "total respecte a la llibertat d'acció" dels pares. "Però he de dir a la societat valenciana --ha matisat-- que no es pot fer una excepció en un lloc".

    "Estem donant transport a tota l'educació obligatòria, treballant de manera molt més generosa al que establix la llei educativa estatal i destinem 70 milions, que és una inversió molt important", ha rematat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies