Europa press

Logo ep

    Al voltant d'un miler de persones reben a Rajoy a València amb crits, esbroncades i xiulets

    16:3313.11.2012

    VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)

    Al voltant d'un miler de persones s'han concentrat este dimarts davant del Palau de Congressos de València, on han rebut al president del Govern, Mariano Rajoy, amb xiulets, esbroncades i crits contra les retallades i la reforma laboral.

    Rajoy inaugura este dimarts el segon Congrés Nacional de Directius de l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), que reunix a València 1.500 responsables d'empreses. Baix el lema 'Conquistant el Futur', debatran sobre el paper que han d'adoptar les companyies per col·laborar amb el desenvolupament econòmic i social del país.

    En la protesta han estat presents representants sindicals, aturats, farmacèutics i treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), així com membres de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de la província de València (FAPA-València), entre molts altres.

    Els manifestants han començat a concentrar-se des de primera hora d'este dimarts davant del Palau de Congressos de València, portant xiulets i llançant crits com "fora corruptes". Els concentrats han exhibit multitud de pancartes amb lemes com 'Valencians tots a una veu, al PP adeu', parafrasejant una frase de l'Himne de la Comunitat Valenciana; 'Ja hi ha prou', 'No hi ha pa per a tant xoriço' o 'El pròxim parat ha de ser Mariano', i també contra els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) en FGV, RTVV i altres empreses públiques.

    Mentre esperaven l'arribada del president del Govern, un dels participants en la protesta ha aconseguit passar la zona de tanques --on els policies sol permetien l'accés als participants en la trobada de directius i als mitjans de comunicació--. L'espontani portava una careta de Mariano Rajoy i ha despertat les rialles de la resta de manifestants i crits de 'Rajoy, fora'.

    Tant els directius com els representants polítics han rebut esbroncades a la seua arribada al Palau del Congressos. Per part del Govern valencià, una de les primeres a arribar ha estat la consellera d'Educació, Formació i Ocupació, María José Català. Poc després ho ha fet el titular d'Hisenda i Administració Pública, José Manuel Vela, qui ha accedit a l'interior del recinte des de l'entrada reservada a la premsa.

    El conseller de Governació i secretari general del PPCV, Serafín Castellano, també ha acudit a l'acte i ha estat conversant a la porta del Palau de Congressos amb el vicepresident i portaveu del Consell, José Císcar, i amb el portaveu del PP en les Corts Valencianes, Jorge Bellver. A més, han assistit a l'acte exconsellers com Trini Miró i Vicente Rambla, entre moltes altres personalitats del món de la política.

    El president del Govern, Mariano Rajoy, i el cap de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, han arribat cap a les 10.40 hores al Palacio de Congresos. A la porta els esperaven l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León. A l'arribada han augmentat els crits, xiulets i esbroncades dels manifestants.

    "SAGNIA DE TREBALLADORS"

    Durant la protesta, el president del Comitè d'Empresa de RTVV, Vicent Mifsud, en declaracions als mitjans de comunicació, ha criticat que la reforma laboral aprovada per l'executiu de Rajoy "està provocant una autèntica sagnia de treballadors en tots els sectors, però especialment està acarnissada al sector públic".

    "La reforma laboral està generant un drama social, una autèntica catàstrofe", ha assenyalat Mifsud, qui ha indicat que l'objectiu d'esta protesta és "demostrar que hi ha unes víctimes de les polítiques laborals que estan portant a terme". En este sentit, ha denunciat que existix "una voluntat d'acabar amb moltes empreses públiques i de tirar a la gent al carrer".

    Alhora, el representant del comité de vaga de FGV a Alacant Santiago Pérez ha explicat que han acudit a concentrar-se perquè Rajoy "conega el que esta passant a la Comunitat Valenciana i en molts llocs d'Espanya".

    Pérez ha denunciat l'ERO en FGV i ha criticat: "no hi ha dret que, d'una banda, ens diguen que sobra personal i, d'altra banda, en la mateixa empresa tinguem línies senceres sense donar servici de transport, com passa en la línia 2 d'Alacant, i els tramvies aturats en les cotxeres". [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies