Europa press

Logo ep

    Una plataforma veïnal demana la retirada de la reforma del Port Vell

    13:0820.08.2012

    BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

    La Plataforma Defensem el Port Vell de Barcelona ha afirmat aquest dilluns que en les pròximes setmanes seguirà treballant perquè es retiri la proposta per transformar el Port Vell en marina de luxe, i que siguin els veïns i l'Ajuntament els que exerceixin el control sobre el port ciutadà, i no l'Autoritat Portuària (APB).

    Ho ha explicat en un comunicat després que la Comissió Europea (CE) hagi respost l'eurodiputat Raül Romeva (d'ICV, formació que s'ha mostrat contrària al projecte) una pregunta que va presentar el 23 de maig relativa al projecte, i amb la qual va demanar a la CE si coneixia la iniciativa i si pensava emprendre alguna acció contra ella.

    El comissari europeu de Medi Ambient, Janez Potocnik, li va replicar en una missiva del 17 de juliol que no coneixia la proposta de reforma, i no s'observa indici d'infracció de la legislació de la UE sobre medi ambient ni de moment pot prendre cap mesura, doncs les autoritats espanyoles encara no han adoptat decisió final sobre el projecte, però destaca que els veïns han de ser escoltats.

    La plataforma veu la resposta de Potocnik com "un toc d'atenció d'Europa a l'Ajuntament de Barcelona", i consideren que és una mostra més que la mobilització ciutadana ha evidenciat la falta de transparència que existeix al voltant a la reforma.

    Els veïns han afegit que també perseveraran a defensar i potenciar la relació ciutadana amb el mar a través de l'espai Maritimidad en Xarxa, que es preveu presentar a final d'any, i que pretén ser un espai obert en què promoure iniciatives a favor d'aquesta vinculació.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies