Europa press

Logo ep

    El Vall d'Hebron explica als seus pacients els resultats d'un estudi sobre flora intestinal

    18:3729.05.2012

    BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

    L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha reunit aquest dimarts els pacients i familiars de la unitat d'atenció Crohn-colitis (Uacc) per explicar-los els últims resultats del projecte de la Unió Europea (UE) MetaHit, un estudi que ha suposat "un canvi de paradigma sobre la flora intestinal".

    La investigació ha analitzat durant els últims tres anys els bacteris presents a l'intestí humà i les implicacions d'aquests en la malaltia inflamatòria intestinal i, tot i que el projecte no ha finalitzat encara, els resultats preliminars han tingut un "gran impacte" al camp de la biomedicina, ha assenyalat el Vall d'Hebron en un comunicat.

    A l'acte assistiran els diferents responsables de la Uacc, a més del coordinador europeu del MetaHit, Stanislav Dusko Ehrlich, amb la idea també de resoldre els dubtes dels pacients.

    A l'estudi internacional sobre el genoma humà i els bacteris han participat 13 entitats europees, entre les quals es troben investigadors del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), que han treballat amb el Barcelona Supercomputing Centre.

    Fruit del mateix, els investigadors han descobert que els éssers humans es classifiquen en tres grans grups segons el tipus de la seva flora intestinal, al marge d'ètnies i continents, el que descarta que cada individu compti amb una flora intestinal pròpia i diferent com les empremtes digitals com es creia fins ara.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies