Europa press

Logo ep

    Estudiants d'FP lamenten carregar amb la reducció del dèficit català amb noves taxes

    17:2215.05.2012

    BARCELONA, 15 (EUROPA PRESS)

    Sindicats i associacions d'estudiants catalans han manifestat aquest dimarts la seva oposició i total rebuig a la creació d'una matrícula de Formació Professional (FP) --que, a falta de concretar, rondaria els 20 euros mensuals, segons fonts de Generalitat--, i han lamentat que la Generalitat "carregui als estudiants la reducció del dèficit mentre no recupera l'impost de Successions".

    En declaracions a Europa Press, el secretari general de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec), Eloi Cortés, ha censurat aquesta mesura, que fa pagar als estudiants el dèficit públic català.

    Ha reprovat l'argument del president català, Artur Mas, que aquesta mesura equipari els alumnes d'FP amb els universitaris pel que fa al pagament d'una matrícula: "No és correcte dir que tu pagues perquè els altres paguen".

    Cortès ha criticat que la Generalitat no té en compte la realitat dels universitaris, que amb un atur juvenil superior al 50% molts no podran continuar a les universitats i a l'ensenyament superior el pròxim curs, ha augurat.

    A més, ha estimat que els graus més barats passaran de 900 a 1.400 euros, un augment que moltes famílies en atur no podran satisfer.

    Amb això, ha assegurat que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ja havia exposat fa mesos aquesta retallada com a mesura de reducció del pressupost, per la qual cosa des d'aquesta associació ja s'esperaven aquest anunci, han dit.

    Cortés ha assegurat que les retallades del Pla de Xoc de la Generalitat són un nou estímul per a "tots els estaments educatius" per anar a la vaga general del pròxim ensenyament, ja que rebaixa sous, augmenta taxes afectant tots els col·lectius.

    En declaracions a Europa Press, el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Arnau Mallol, ha lamentat l'augment de les taxes, ja que "afecta un dret bàsic de la societat".

    En la mateixa línia que Cortés, Mallol ha assegurat que seran molts els estudiants que hauran de deixar el sistema educatiu superior en no poder assumir els augments de taxes.

    Precisament, ha apuntat que les beques de la Generalitat no cobreixen la meitat de la matrícula de 1.500 alumnes, cosa "totalment insuficient", ha dit. [FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies