Europa press

Logo ep

    La Generalitat impulsa una biblioteca virtual gratuïta per als usuaris de FGC

    17:2813.04.2012

    BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

    La Conselleria de Cultura de la Generalitat impulsa la iniciativa 'Bibliotren' per incentivar la lectura, oferint als usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) accés gratuït a una biblioteca virtual a través dels seus 'smartphones' i de codis QR, que romandrà dos mesos i es repetirà tres vegades a l'any fins al 2016.

    La iniciativa forma part del Pla Nacional de Lectura (2012-2016) presentat fa tres mesos, que ha de caracteritzar-se per estar "fonamentat en la participació de tots", ha explicat aquest divendres en roda de premsa el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

    El conseller ha destacat que al segle XXI "tots els ciutadans han de ser bons lectors, per construir bé la comunitat", i l'objectiu del pla és incrementar el percentatge de població lectora acostant-lo a la mitjana europea --des de l'actual 61,9% al 71%--.

    S'ha transformat l'interior de deu vagons dels trens de les línies metropolitanes de FGC per simular una biblioteca, mitjançant les finestres, on figuren les portades de les diferents obres literàries, amb el codi QR associat per poder descarregar-se el primer capítol del llibre de manera instantània.

    El grup editorial Random House Mondadori ha fet una selecció de 40 propostes literàries "que inclou des de novetats, fins a llibres de fons", ha subratllat la consellera delegada del grup editorial, Núria Cabutí.

    Els passatgers podran disposar dels títols d'autors consagrats com Ken Follett, Umberto Eco, Gabriel García Márquez, Juan Marsé, i altres més mediàtics, com Eduard Estivill, Albert Espinosa, Josep Cuní i Pilar Rahola.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies