Europa press

Logo ep

    CCOO assegura que Rigau ha retallat 350 places de professor aquest curs

    14:0824.01.2012

    Alerta de retallades de fins a un 80% en beques i guarderies públiques i privades

    BARCELONA, 24 (EUROPA PRESS)

    La Federació d'Ensenyament del sindicat CCOO de Catalunya ha assegurat aquest dimarts que la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha retallat 355 places de professor en les escoles públiques catalanes tot i l'augment de 21.000 nous alumnes aquest curs.

    En roda de premsa, la secretària general de la federació, Montse Ros, ha assegurat que la reducció més dràstica es donarà en les escoles de primària --amb 805 dotacions menys--, pèrdua que es compensa amb augments als instituts --182-- i instituts-escola --248--.

    El portaveu de la federació d'Ensenyament, Àngel Garcia, ha criticat la consellera Irene Rigau per "reduir la plantilla tot i insistir que era la mateixa que el curs passat", ha dit.

    Ros ha defensat que les retallades no només són laborals, sinó que també afecten les famílies, en retallar un 79,19% les beques i ajudes, el que fa que "gairebé desapareguin".

    La situació també és greu en les guarderies municipals i concertades, on la Generalitat ha reduït la seva aportació en un 60,8% per a les primeres i un 19,9% en el cas de les segones, el que se suma als retards en el pagament de quotes endarrerides.

    La situació dels vetlladors --auxiliars als alumnes discapacitats-- ha patit també una retallada del 47,83% --d'1,3 milions en 2009 a 641.000 euros per a 2012--, el que significa que Rigau ha reduït les hores d'atenció a la meitat.

    CURS 2012-2013: MÉS AMB MENYS

    Aquesta reducció de plantilla se sumarà el pròxim curs a l'augment d'uns 18.000 alumnes, segons càlculs sindicals, sense nous increments de plantilla, aules que es trauran endavant amb un nou augment de la càrrega lectiva dels professors, ha augurat Ros.

    El sindicat tem a més una nova retallada salarial que podria arribar als 2.000 euros anuals per professor, tot i que es tracta d'una dada encara per confirmar, ha avisat.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies