Europa press

Logo ep

    AMPL.- 20N.- Una vintena d'Anticapitalistes irrompen en la Borsa de Barcelona

    19:2310.11.2011

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    Una vintena d'activistes de la candidatura Anticapitalistes han irromput aquest dijous a la Borsa de Barcelona, on han cantat consignes en solidaritat amb Grècia i en contra dels mercats, abans de ser perseguits pels Mossos d'Esquadra.

    Després de concentrar-se davant de la Casa Batlló passades les 17 hores, els manifestants han baixat pel Passeig de Gràcia, han aconseguit entrar a la Borsa al crit d'"anticapitalistes" malgrat la resistència dels agents de seguretat, i han desplegat dues pancartes amb eslògans com 'Solidaritat amb el poble de Grècia'.

    També a l'interior de l'edifici, la número u de la candidatura, Esther Vivas, ha carregat contra els interessos especulatius que, segons ells, no poden anteposar-se als drets de les persones.

    Ja fora de la Borsa de Barcelona --davant de la qual han posat per ser fotografiats per la premsa--, han advertit l'arribada de quatre furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra, han pujat pel Passeig de Gràcia, i uns sis agents els han perseguit.

    A l'altura del número 25 del mateix carrer uns quinze policies, abillats amb passamuntanyes i armats amb porres, n'han atrapat i envoltat vuit d'ells, mentre que la resta han aconseguit escapar i s'han esfumat entre la gent.

    Els agents els han identificat i durant aproximadament 30 minuts, mentre els manifestants continuaven protestant i buscaven la complicitat dels transeünts, alguns s'han sumat als seus crits.

    Finalment els han tornat el DNI i els agents han abandonat la zona, actuació que segons el número dos dels anticapitalistes, Oscar Simon, "és una mostra més de com està de nerviós el Govern, que no tolera el més petit incident, i actua com el Robin Hood dels rics".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies