Europa press

Logo ep

    Més de 2.000 professors, alumnes i administratius protesten contra les retallades a les universitats

    19:3626.05.2011

    BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

    Més de 2.000 alumnes, personal docent i investigador i personal d'administració i serveis (PAS), congregats a la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (Pudup), s'han concentrat aquest dijous a la plaça Sant Jaume de Barcelona contra les retallades a les universitats.

    Sota el lema 'Cap retallada és negocia' --per part dels estudiants-- i 'La universitat en lluita' --per part dels professors--, els manifestants s'han concentrat davant el Palau de la Generalitat per demanar que no es deixi d'invertir als centres d'educació superior, i que es paralitzin les retallades.

    Els manifestants s'han quedat a la plaça de Sant Jaume cantant consignes com ara 'Universitat pública i de qualitat', 'Mans enlaire això és un atracament' i portaven pancartes amb lemes com ara 'Aprendre és un somni, no ho convertiu en un malson', 'Artur Manos Tijeras', 'Mas Culell retalla't el bigoti' i 'No és un privilegi, és un dret'.

    Durant poc més d'una hora, els centenars d'assistents a la concentració han estat llançant boles i avions de paper contra el Palau de la Generalitat, xiulant, llançant consignes i fent una cassolada contra les retallades.

    A la concentració, han anat arribant 'indignats' de l'acampada de plaça Catalunya, on els manifestants de plaça Sant Jaume preveuen tornar d'aquí uns minuts per celebrar una assemblea.

    En declaracions als mitjans, el delegat del comitè d'empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ermengol Gassiot, ha explicat que la retallada implicarà la desaparició de màsters i graus "poc rendibles" i la massificació de les aules.

    En declaracions a Europa Press, un estudiant de sociologia de la Universitat de Barcelona (UB), Benjamí Moles, ha lamentat la falta d'informació sobre la retallada, la precarització del professorat, el tancament de biblioteques i l'augment de les taxes.

    La Pudup va presentar en roda de premsa aquest dimecres un manifest, al qual s'han adherit més de 360 persones i col·lectius, en què critica el canvi de model i la transformació de la universitat, causada per les retallades "imposades" pel Govern.

    Segons previsions de la Pudup, mentre el 2010 el pressupost ha estat de 865 milions, per l'any 2011 serà de 689 milions d'euros, 176 milions de diferència que signifiquen una reducció de 34 milions a la UAB, 50 milions a la Universitat de Barcelona (UB) i 30 milions a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

    Aquesta reducció en el pressupost afectarà tant professors titulars com associats, el tancament de serveis com les biblioteques nocturnes universitàries i els centres de reprografia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies