Europa press

Logo ep

    El Govern aprova suprimir la sisena hora de Primària

    18:2210.05.2011

    BARCELONA, 10 (EUROPA PRESS)

    El Govern ha aprovat aquest dimarts el seu pla de retallada i reorganització de la plantilla de professors entre 2011 i 2015 per afrontar la crisi i l'arribada de 15.000 nous alumnes, tot i no haver aconseguit un acord a la taula sindical dimecres passat.

    Al Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat que totes les mesures garanteixen el manteniment de la plantilla docent actual i la qualitat del sistema i permeten combatre el fracàs escolar.

    La més polèmica d'aquestes mesures és la supressió generalitzada de la sisena hora de Primària, que es mantindrà només en els col·legis socialment desafavorits.

    També destaca l'augment de la jornada lectiva als mestres de Primària de 23 a 24 hores de classe setmanals i sis d'horari fix a l'escola, mentre que els professors de Secundària veuran augmentada la seva jornada lectiva de 18 a 19 hores setmanals, amb sis hores d'activitats complementàries d'horari fix i cinc d'activitats complementàries variables.

    Una altra de les modificacions introduïdes en la reducció de dues hores per als més grans de 55 anys, per incentivar la seva permanència en el sistema, i que es concreta en dues hores menys no lectives per a professors de 55 a 58 i de dues hores lectives per als docents de 59 a 64 anys.

    Aquest dimecres, membres de la Conselleria d'Ensenyament es reuniran amb els portaveus de la taula sindical per tractar altres assumptes relatius a la plantilla docent del pròxim curs, com l'eventual pas de mestres de primària a la Secundària.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies