Europa press

Logo ep

    El CSN va detectar a final del 2010 que el reactor de Cofrents va abocar al seu pou sec 4.000 litres diaris d'aigua

    16:5919.04.2011

    MADRID, 19 (EUROPA PRESS)

    El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha detectat durant l'últim trimestre del 2010 un abocament de 4.000 litres al dia d'aigua del reactor a l'interior del seu pou sec, segons consta a l'acta trimestral que recull les comprovacions més significatives realitzades per la inspecció resident del CSN sobre els procediments del programa de supervisió del Sistema Integrat es Supervisió de Centrals, amb data de 31 de desembre de l'any passat.

    Així, el citat acta d'inspecció explica que durant aquest període el titular ha seguit la 'Pèrdua petita d'inventari dins del Pozo Seco', que ha començat al detectar-se amb les càmeres de televisió "aportis diversos", uns anomenats de lleuger degoteig en els CRD 20-13 i 40-29, i altres de degoteig continu CRD 40-09.

    A més, recull que hi ha "altres aportis" a la zona de la bomba B de recirculació i explica que és un "fil d'aigua escorrent per un conduït. A la zona de la bomba A de recirculació també hi ha altres aportis que "sembla provenir de cotes superiors, on es troben les safates de drenatges de les unitats refredadoras".

    Alhora, l'acta apunta que s'han realitzat seguiments diaris del valor de fuga i de l'activitat dins del pou sec i que periòdicament s'han realitzat en este trimestre anàlisis isotòpics per a estudiar l'origen radiològic dels aportis.

    En definitiva, el document conclou que al final del trimestre el valor de l'aport rondava els 4 metres cúbics al dia, tot i que els diferents anàlisis isotòpics realitzats mostra que "es tracta d'aigua de reactor molt diluïda".

    Finalment, sobre esta qüestió, l'acta del CSN indica que la inspecció ha revisat les anàlisis químics dels paràmetres d'activitat del Pozo Seco i que no mostren valors elevats i alhora "no seguixen les tendències d'augment de l'aporti".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies