Europa press

Logo ep

    300 ecologistes es concentren a Barcelona a favor del Japó i el tancament de les nuclears

    21:1417.03.2011

    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

    300 ecologistes s'han concentrat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona en solidaritat amb el poble japonès i han clamat pel tancament de les centrals nuclears amb pancartes com 'Ascó no és millor que Fukushima', i 'Nuclears ni aquí, ni en qualsevol altre lloc'.

    Entre les entitats ecologistes que han acudit a aquesta concentració hi havia membres de Greenpeace, Ecologistes en Acció i Depana, entre d'altres, tot i que també han estat presents en una concentració anterior davant del consolat del Japó.

    En declaracions a Europa Press, el coordinador d'Energia d'Ecologistes en Acció, 'Mikel', ha explicat que durant l'acte en la plaça Sant Jaume han participat representants com el físic nuclear Antoni Lloret i l'ecologista Santiago Vilanova.

    La delegada de Greenpeace, Rosa Maria Martínez, ha exigit que el Govern i la Generalitat treballin amb un calendari de tancament progressiu i urgent perquè a Espanya "poden desencadenar-se situacions com la del Japó".

    "Cal deixar enrere l'energia nuclear. Ha demostrat que és perillosa i tenim alternatives, les energies renovables", ha declarat a Europa Press.

    El membre d'Ecologistes en Acció Miquel Jaume ha assegurat que caldria prescindir de l'energia nuclear perquè "és perillosa i genera residus radioactius" difícils d'emmagatzemar.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies