Europa press

Logo ep

    L'arquebisbe de Barcelona anima a rebre el papa al carrer perquè se senti "acollit"

    20:4014.09.2010

    BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

    El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha animat aquest dimarts els ciutadans de Catalunya a rebre el papa Benet XVI al carrer i a les places de Barcelona quan aquest visiti la ciutat el 7 de novembre, perquè així se senti "acollit".

    En una entrevista amb la COPE, recollida per Europa Press, Sistach ha considerat que el trajecte que seguirà el Papamòbil entre l'Arquebisbat --situat a prop de la Catedral de Barcelona-- i la Sagrada Família --temple que consagrarà en una eucaristia multitudinària-- serà prou llarg "perquè la gent pugui estar als carrers".

    Si bé l'itinerari concret encara no està definit, el cardenal ha precisat que espera que els catalans es bolquin en la vista, i saludin el Sant Pare "des de cada costat del carrer", per acollir-lo "de la millor manera possible" i agrair-li d'aquesta manera la deferència que ha mostrat amb la seva visita.

    El 7 de novembre "Barcelona serà la capital de la informació de tot el món. Amb la Sagrada Família i el papa se sumen dos aspectes que sumen i multipliquen", ha precisat Sistach, i alhora ha reiterat que, igual que el papa abandona el Vaticà per visitar Santiago de Compostel·la i Barcelona, els catalans han de deixar "cases, pobles i ciutats per venir a Barcelona i acollir el Sant Pare".

    Sistach ha explicat que s'ultimen els preparatius de la cita, un esdeveniment que li produeix "molta il·lusió", si bé la cosa més complicada serà organitzar la presència de les prop de 7.000 persones que podran seguir en directe la consagració com a basílica de la Sagrada Família a l'interior del temple, a causa que hi ha "moltes peticions, però no tots hi caben".

    L'arquebisbe ha assegurat que preparar aquest detall és "la creu de l'organització", i alhora ha avançat que dins hauran d'estar els prop de mil capellans que concelebraran l'eucaristia, uns 2.000 representants de les 200 parròquies de Barcelona, a més de representants del Consell Pastoral, la Cúria Diocesana, treballadors de la construcció del temple, joves, matrimonis amb fills, discapacitats, cossos consulars i autoritats, a més d'aproximadament 850 cantors dels cors que hi seran presents.

    El papa, que també tornarà en Papamòbil pels carrers de Barcelona fins a l'Arquebisbat abans de desplaçar-se a la tarda a l'Obra Benèfico Social del Nen Déu, resarà l''Àngelus' a l'exterior de la Sagrada Família, davant de la façana que representa el naixement de Jesús.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies