Europa press

Logo ep

    La defensora del poble diu que els immigrants es poden integrar a Catalunya sense parlar català

    20:0518.08.2010

    BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

    La defensora del poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, ha afirmat que els immigrants no necessiten parlar català per integrar-se a Catalunya, després d'haver recorregut la llei catalana d'acollida i integració davant del Tribunal Constitucional (TC) per "acatar" la seva sentència sobre l'Estatut, que rebutja aquesta llengua com la preferent a Catalunya.

    En declaracions a Cadena SER, recollides per Europa Press, Cava de Llano ha rebutjat la norma per fixar el català com a primera llengua d'acollida, i ha sostingut que els estrangers "s'integren perfectament amb la llengua castellana, per la qual cosa no és necessari que parlin el català". Això no relega el català a una "llengua de segona", ha postil·lat.

    "Això no és anar contra Catalunya", ha remarcat, i ha explicat que té casa allà, on ha residit fins a 25 anys i té diversos familiars enterrats. "M'estimo Catalunya amb bogeria", ha insistit, argumentat que s'ha vist "obligada" a interposar el recurs en coherència amb la sentència del TC sobre l'Estatut.

    Pel que fa a la defensa del la llei i de la seva aplicació per part del Govern, ha afirmat que no accepta reptes de ningú, i ha considerat "una miqueta singular" la intenció de no acatar una dispositiva judicial. "Només demano que s'acati la sentència del TC", ha insistit.

    Alhora, ha negat que la seva militància en el PP --únic partit que ha rebutjat la norma juntament amb C's-- estigui relacionada amb la interposició del recurs. "És una acusació absurda i perversa, una interpretació malèfica", ha protestat, i ha recordat que el seu predecessor en el càrrec, el socialista Enrique Múgica, manté la seva mateixa posició en matèria lingüística.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies