Europa press

Logo ep

    Els professors catalans realitzen demà vaga contra les polítiques d'Educació

    17:5916.03.2010

    BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

    Els sindicats de professors USTEC-STEs, CCOO, Fete-UGT i ASPEPC.SPS faran durant tota la jornada de demà una vaga contra les polítiques de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, que dirigeix Ernest Maragall.

    La vaga respon a la seva insatisfacció després d'un mes de negociar sense èxit amb la Conselleria qüestions relacionades amb el Decret d'Autonomia de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i altres aspectes laborals.

    Els professors estan descontents amb la partida pressupostària destinada a Educació, la contractació de substituts per un terç de jornada --en lloc de mitja jornada-- i les "elevades" ràtios a les aules catalanes.

    La convocatòria de vaga serà una mesura de pressió a la Conselleria perquè tingui en compte els sindicats, sobretot en l'elaboració del Decret d'autonomia i en la dotació de recursos al sistema educatiu, objectiu en què els professors han volgut implicar les famílies demanant-los que no portin els seus fills als col·legis.

    La motivació de la vaga es va veure ahir agreujada després de constatar la Conselleria que tancarà el Batxillerat en 13 instituts de Catalunya per derivar els alumnes a altres col·legis amb més vies d'especialització i oferta disponible.

    Els serveis mínims decretats per la Conselleria de Treball de la Generalitat per a la vaga serà de del 25% de la plantilla a l'ensenyament 0-3; un professor per cada quatre grups i un membre de l'equip directiu a infantil i primària, i un membre de l'equip directiu a secundària.

    ATURADA AMB MANIFESTACIÓ

    Per fer visible aquesta convocatòria de vaga, així com les seves principals reivindicacions els sindicats de professors i d'estudiants (Sindicat d'Estudiants, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i Associació de Joves Estudiants de Catalunya) complementaran la parada de classes amb una manifestació a Barcelona a les 12.15 hores entre la plaça Universitat i la de Sant Jaume.

    Aquesta protesta podrà seguir-se també a les principals ciutats catalanes com Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. A més, té el suport del professors agrupats en el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del país Valencià (STEPV) i el sindicat STEI-i de les Balears.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies