Europa press

Logo ep

    La mare d'un xiquet de 12 anys i 115 quilos de pes demana ajuda perquè assegura que el xic "maltracta" a tota la família

    11:0215.02.2010

    El menor té trastorn de conducta i té una comportament molt agressiu, i va arribar a autolesionar-se i a agredir a sa mare

    VILLANUEVA DE LA SERENA (BADAJOZ), 15 (EUROPA PRESS)

    Samira és una dona marroquina que porta quinze anys residint a la localitat de badajoz de Villanueva de la Serena, on a l'últim any s'ha vist en la situació de denunciar davant de la policia al seu propi fill, de tan sols 12 anys i amb un pes pròxim als 115 quilos, pels "maltractaments" que ell jove ha causat en "nombroses ocasions" als seus familiars.

    Així ho ha assegurat a Europa Press esta dona, desesperada perquè com assegura, les seues dos filles i la seua néta estan patint un autèntic "infern" des que el seu fill, al qual se li ha diagnosticat trastorn de conducta, protagonitza capítols agressius, en els que "maltracta" i amenaça tant les seues germanes com la seua progenitora, ha lamentat Samira. "És com si estiguérem vivint un infern o en una casa de terror", ha assenyalat.

    Assegura que malgrat denunciar davant de "la policia, el jutjat, la fiscalia --de menors--" i comunicar als serveis socials les lesions i amenaces propiciades pel seu fill a l'àmbit familiar, sempre li responen que "no es pot fer res" per tractar-se d'un menor, segons va censurar.

    "Estic demanant ajuda perquè algú em tire una mà i recuperar al meu fill", ha repetit esta mare que intenta recuperar al seu fill "física i mentalment". "No vull perdre'l, vull salvar-lo", sentència.

    AMENAÇA D'AUTOLESIONAR-SE

    Per a Samira és molt difícil contindre el seu fill quan demostra comportaments violents, donada l'envergadura i la força que té, ja que el seu fill pesa 115 quilos i es mostra "agressiu" per problemes de conducta, pel que tem per la seua integritat física i la dels seus altres familiars.

    A més, la mare té per la integritat del menor, ja que, este també ha intentat autolesionar-se en alguna ocasió i fins i tot amenaça de "suïcidar-se" i "llançar-se pel balcó" del cinquè pis en el qual habiten. "Em pega, trenca porta, insulta i coses així", ha descrit Samira.

    La mare vol fer pública la seua denúncia des que el passat dia 6 de febrer el nen va pegar la seua germana i va intentar "clavar-li un ganivet gran" amb el qual també va intentar ferir-se ell mateix, ha lamentat, i alhora ha indicat que estan "patint molt" amb esta terrible situació.

    Per esta raó, i davant de la impotència que senten per no poder contenir al menor, que des de fa un any està en tractament psiquiàtric després de recórrer a un especialista que tracta este tipus de trastorns a Badajoz, sol·licita "ajuda" perquè internen el seu fill.

    La dona sol·licita un lloc "on ho eduquen bé i el tracten educadors i psicòlegs" perquè "canvie el seu comportament". "Vull recuperar al meu fill, vull salvar-lo i no tirar-lo de casa; és el meu fill, sigui bo o dolent", ha implorat Samira.

    Alhora, ha fet una crida a "les mares maltractades per fills" per a intentar formar una associació i demanar "que hi haja una justícia que protegisca" a les mares que patixen la seua mateixa situació. "Hi ha més mares com jo o pitjor que jo", ha precisat, després de criticar que s'internara en el psiquiàtric de Mèrida al seu fill, la setmana passada després de la seva última agressió.

    "El manicomi no és lloc per a un menor", ha sentenciat. Per part seua, des dels servicis socials de l'Ajuntament de Villanueva de la Serena, han preferit no fer declaracions sobre esta qüestió.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies