Europa press

Logo ep

    Ordre d'allunyament a l'imam de Cunit perquè no s'acosti a la mediadora i la seva família

    15:0809.02.2010

    TARRAGONA, 9 (EUROPA PRESS)

    El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell ha dictat una ordre d'allunyament per a l'imam de Cunit, la seva dona, la seva filla i el president de l'Associació Islàmica perquè no s'acostin a menys de 300 metres de la mediadora cultural, a la qual presumptament van amenaçar per no seguir la tradició islàmica, i de la seva família.

    En la seva sentència d'allunyament, el jutge determina que tampoc puguin comunicar-se amb ells, i estima necessària aquesta mesura per evitar que els imputats "segueixin enfrontant-se físicament o mitjançant un comportament intimidatori" a la víctima Fàtima G.G., i aconseguir "la seguretat de deambulació de la denunciant sense necessitat, a priori, de protecció policial directa".

    Segons la denúncia de la víctima, té protecció policial cada vegada que surt al centre del poble o ha d'anar a l'estació de ferrocarril, i ha estat de baixa per depressió, maltractament psicològic i ansietat.

    La sentència considera "proporcionada" la mesura als fets delictius que s'imputen a l'imam Mohammad B., a la seva dona Zhora A.A., a la seva filla Hafssa Ben B., i al president de l'Associació Islàmica Abderraman El O., concretament, els delictes de coaccions, calúmnies i amenaces, per als quals la Fiscalia i l'acusació particular demanen penes que van de dos a cinc anys de presó.

    Així, el tribunal opina que des del punt de vista processal, ha de concloure's de manera immediata la instrucció perquè el judici es faci com més aviat millor, ja que aquesta circumstància "pot ser aprofitada pels imputats per fer actes violents en relació amb la denunciant o la seva família, actes que podrien estar guiats per ressentiment o senzillament dirigits a acovardir la víctima", pel que ha decidit decretar l'allunyament.

    En la seva denúncia del 19 de desembre del 2008, Fàtima G.G. va assegurar que tenia "problemes" amb els imputats, que la pressionaven, l'amenaçaven i la calumniaven perquè deixés la seva feina com a mediadora de l'Ajuntament perquè vesteix "de manera occidental", i ella i els seus fills es relacionen amb no musulmans.

    Segons la víctima, els imputats van arribar a dir al seu marit que ella no era dona per a ell i li van oferir casar-se amb una altra, i un dia va ser agredida per ells quan anava amb el seu marit, dirigint-se a ella com a "puta lladre" i amenaçant-la: "No duraràs a Cunit ni un dia més, acabaré amb vosaltres i els vostres fills".

    Els imputats van arribar a recollir firmes contra Fàtima G.G. entre la comunitat islàmica, assegurant que no era una bona representant, quan la víctima en cap cas representa l'esmentada comunitat, i la van acusar de falsificar informes d'arrelament social, quan ella no treballa en el departament que s'encarrega d'elaborar-los.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies