Europa press

Logo ep

    AMPL.- Ascó.- Mas expedienta els seus regidors i reprotxa al PSC que no ho faci amb el seu

    14:3826.01.2010

    LLORET DE MAR (GIRONA), 26 (EUROPA PRESS)

    El líder de CDC, Artur Mas (CiU), ha anunciat aquest migdia que no tindrà "més remei" que obrir un expedient informatiu els seus quatre regidors a Ascó, que avui han votat a favor de presentar la seva candidatura per albergar la construcció del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de residus nuclears.

    Mas ha admès que l'Ajuntament té dret a defensar la seva posició, però que la decisió no només afecta un poble. "L'important no és com acaba l'expedient, sinó que s'iniciï", ha dit, i ha criticat el PSC per no voler fer el mateix amb el regidor socialista, que també hi ha votat a favor.

    Alhora, ha afirmat que "potser si el Govern hagués tingut una idea clara, l'Ajuntament s'ho hauria pensat dues vegades".

    Després d'una reunió del grup de CiU al Parlament a Lloret de Mar, ha dit que l'Ajuntament "ha decidit" i no es pot impedir que un consistori defensi el seu poble. "Creuen que estan fent el millor, però és un tema que també afecta comarques i un país", ha subratllat.

    Ha explicat que s'obrirà l'expedient --a través del Comitè Executiu Nacional de CDC, ja que a Ascó no hi ha cap regidor d'UDC--, i s'escoltarà totes les parts: els afectats, els responsables de la comarca i la direcció del partit.

    Ha remarcat que l'expedient informatiu "no és un judici sumaríssim", ja que tohom té dret a defensar la seva posició, i ha deixat clar que la decisió és legítima, però que està "a molta distància" del que CiU va decidir com a formació.

    Mas ha recordat que CiU ja va dir 'no' al magatzem temporal de residus nuclears a Catalunya el març del 2008, i va recriminar al Govern, especialment al president José Montila, que no "hagin tingut les idees clares".

    Per aquest motiu ha reclamat que Presidència de la Generalitat "marqui el camí", i ha defensat que el pròxim president català, sigui qui sigui, "no es deixi arrossegar pels altres partits cap a una determinada posició".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies