Europa press

Logo ep

    Uruguai.- El Congrés de l'Uruguai aprova la Llei del Matrimoni Igualitari

    13:2211.04.2013

    MONTEVIDEO, 11 (EUROPA PRESS)

    La Cambra de Diputats de l'Uruguai ha aprovat aquest dimecres la Llei de Matrimoni Igualitari, fet que suposa la seva aprovació definitiva, després del vistiplau del Senat. Així, el país s'ha convertit en el dotzè del món i en el segon llatinoamericà a legalitzar el matrimoni homosexual.

    Després de cinc hores d'intens debat, els diputats uruguaians han aprovat per 71 vots dels 92 possibles la modificació del Codi Civil per suprimir els termes "marit" i "muller" dels articles que regulen el matrimoni.

    La Cambra de Diputats ja va aprovar el projecte de llei el 12 de desembre amb 81 vots a favor i sis en contra, però calia que el tornés a ratificar després dels canvis que va patir en el seu pas pel Senat, que li va donar el seu vistiplau el 3 d'abril amb 23 vots a favor i vuit en contra.

    Així, l'Uruguai s'ha convertit en el dotzè país del món i en el segon llatinoamericà a permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe. Segons la premsa local, els primers casaments homosexuals se celebraran cap al mes de juliol.

    Fins ara, l'Argentina era l'únic país de l'Amèrica Llatina que havia legalitzat el matrimoni homosexual, tot i que també està permès en alguns estats de Mèxic, incloent-hi el Districte Federal. Al Brasil es reconeixen les unions civils entre persones del mateix sexe.

    A la resta del món, el matrimoni homosexual només està legalitzat a Espanya, Portugal, Bèlgica, Suècia, Noruega, Dinamarca, Islàndia, Països Baixos, el Canadà i Sud-àfrica.

    A més, els parlaments de França, el Regne Unit i Nova Zelanda estan considerant projectes legislatius sobre matrimoni igualitari i s'espera que els tres països legitimin aquestes normes jurídiques al llarg del 2013.

    És molt probable que el mes de juny vinent la Cort Suprema dels Estats Units es pronunciï sobre dues causes: una sobre la prohibició del matrimoni homosexual a Califòrnia i una altra sobre la denegació de més de 1.000 tipus de beneficis i programes federals a matrimonis homosexuals.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies